Ana SayfaBankacılıkEv Kredisi, Konut Kredisi Alma Şartları!

Ev Kredisi, Konut Kredisi Alma Şartları!

Konut kredisi alma şartları, Konut finansman kredilerini değişik aşamalarda kullanabilirsiniz. Sabit faizli olarak değişken faizli olarak ya da hem sabit olan hem değişken faizli olan olarak kullanabilirsiniz. İşte detaylar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Konut Kredisi Alma Şartları!

Konut finansman kredilerini değişik aşamalarda kullanabilirsiniz. Sabit faizli olarak değişken faizli olarak ya da hem sabit olan hem değişken faizli olan olarak kullanabilirsiniz.

Değişken faizli olan ev kredinizin faiz oranında değişiklik olduğunda, banka bu değişikliği inceleyip uygulamaya başlamadan önce, size, yazılı olarak bir belge sunar ya da kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla bilgilendirme yapar. Banka bilgilendirme yaparken, yeni belirlenmiş olan faiz oranı kullanılarak onun üzerinden hazırlanmış ödeme planı tablosunu da sizinle paylaşır.

Ev kredilerinde, kredinin ödenmemesi ihtimalinde öncelikle kredi borçlusu aleyhine icra takibi başlatılıp adli süreç işlemeye başlar. Eğer kredi borçlusundan bu borç alınmazsa tahsilat yapılamazsa, kefilden bu borcu ödemesi istenir.

Bankadan istemeniz ve bankanın da bu krediyi uygun görmesi halinde; konut kredinizin belirlenen faiz oranında, kredinin türün de ve para biriminde değişikliğe giderek, ev kredinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. Benzer yollarla, aynı teminatı göstererek kullandığınız ev kredilerinizi bir araya toplayarak birleştirerek de konut kredinizi yeniden uygun bir yapılandırma altında toplamanız mümkün.

Ev finansmanı kredilerinde, kredi akitlerinin imzalanmasından itibaren 15 gün içinde, herhangi bir sebep göstermeksizin ve ceza şartı ödemeden vazgeçme hakkınız yoktur.

Ev finansmanı kredilerinde kredinin faiz oranı/kâr payı sabit tutar olarak belirlenmişse, bir ya da birden fazla daha fazla ödemenin taksidinden önce yapılması durumunda, banka aracılığıyla erken ödeme tazminatı karşı taraftan talep edilebilir.

Erken ödeme tazminatı ise, uygun görülen faiz indirimi uygulanarak hesaplanan ve bankaya erken yatırılan anapara tutarının kalan taksidi 36 ayı geçmeyen kredilerde %1’ini, kalan taksidi 36 ayı aşan kredilerde ise %2’sini oranını geçemez. Erken yatırılıp ödenen tazminat tutarı, toplam olarak indirim tutarını aşamaz. Oranların değişken olarak saptanması hâlinde erken ödeme tazminatı hakkı olmayacağından talep edilemez.

Ev kredisi gibi belirli bir süreyi kapsayan kredi akitlerinde, birbirini takip eden 2 taksiti ödememeniz durumunda, size en az 30 gün müddet verilerek, taksitlerin yatırılması için size ihtarda bulunulur. Verilen süre içinde de ödeme yapmamanız durumunda, banka kalan kredi borcunuzun tamamını sizden talep edebilir, sonrasında ise yasal işlemlere başvurup, adli yollardan hakkını arayabilir.

Ödeme yapmamanız veya geç ödeme durumunuzda, sözleşmenizde belirtilen yer alan akdi faiz oranı üzerinden yüzde 25 fazlası oranında gecikme faizi alınır. Bu faiz oranı, ana para borcunuzun üzerinden hesaplanır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.