Ana SayfaEkonomiABD Petrol Stoku Arttı, Rusya OPEC’den Endişeli

ABD Petrol Stoku Arttı, Rusya OPEC’den Endişeli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en çok petrol talep eden ülkesi konumunda. Dolayısıyla, petrol fiyatlarının belirlenmesinde önemli rolü olan arz- talep dengesi, ABD stok rakamlarına göre değişim gösterebiliyor. Dün açıklanan verilere göre ABD’nin petrol stoku arttı. Bu artış petrol fiyatlarının geri çekilmesine neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) verilerine göre, süper gücün petrol stokları geçen hafta yaklaşık 2,3 milyon düzeyinde artış gösterdi. Bu artış enerji piyasalarının hareketlenmesine neden oldu. Zira ABD’nin petrol stoklarında düşüş beklenirken artış yaşandı.

Rusya OPEC Anlaşması Konusunda Tedirgin Mi?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu’nun (OPEC) geçtiğimiz 30 Kasım’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da vardığı anlaşma sonucunda petrol üretiminde kısıtlama kararı alınmıştı. Toplantıya davetli statüsünde katılan Rusya’nın bahse konu anlaşmada etkin olduğu öğrenilmişti. Anlaşmanın akabinde Rusya ve Kazakistan gibi OPEC dışı ülkeler de petrol üretimlerini kısacaklarını deklare etmişlerdi. Bu açıklamaların ardından petrol fiyatları 55 dolara kadar tırmanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen petrol stokunun arttığı haberi, diğer petrol üreticilerinin canını sıkacak gibi. Zira bu haberin ardından brent ham petrol varil fiyatı 55 doların altına sarktı. Bu noktada Amerika’nın petrol üretimi de önemli. ABD’nin petrol üretiminde kısıtlamaya gitmesi durumunda yeni yılda petrol fiyatlarının daha da yükselebileceği belirtiliyor. Petrol fiyatlarındaki gidişat, dünyanın ekonomik genişleme performansıyla doğru oranda değişecek.

ABD petrol stoklarında bu gelişmeler yaşanırken, dün Rusya’dan gelen açıklama kafaları karıştırdı. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak; ülkeler arasındaki güveni devam ettirmek gerektiğini, aksi durumda gelecekte benzer bir petrol kısıtlaması anlaşmasının yapılmasının imkansız olduğunu belirtti. OPEC ile petrol üretiminin azaltılmasına yönelik yapılan anlaşmaya, tüm tarafların uyması gerektiğini belirten Bakan Novak; akıllara anlaşmada çatlak sesler mi olduğu sorusunu getirdi. “Uyarı” niteliğindeki sözler enerji piyasasında merak uyandırdı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.