Ana SayfaKOBİDenizbank KOBİ'lere "Nefes Kredisi"

Denizbank KOBİ’lere “Nefes Kredisi”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Denizbank KOBİ’lere “Nefes Kredisi” ile finansman imkanı sunuyor. Banka, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olan oda ve borsalara kayıtlı KOBİ’lere (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve KGF (Kredi Garanti Fonu) desteği ile kredi veriyor.

Nefes Kredisi dahilinde Denizbank yıllık yüzde 9,9 yani aylık yüzde 0,83 faiz oranı ile finansman sağlamaktadır. TOBB ve KGF destekli kredi kapsamında 150 bin Türk Lirası’na kadar likidite sağlanabilmektedir. KOBİ’lerin bulunduğu illere göre sağlanabilecek kredi limiti 150 bin Türk Lirası’nın altında olabilmektedir.

Azami Vade 12 Ay!

Bahse konu kredi uyarınca azami kredi vadesi 12 ay olarak belirlenmiştir. Aylık taksit ödemeli kredi olan Nefes Kredisi’nde 250 Türk Lirası KGF başvuru ücreti ve 250 Türk Lirası tahsis ücreti alınmaktadır. KGF başvuru ücreti başvuru esnasında müşteriden tahsil edilir ve başvurunun olumlu sonuçlanmaması durumunda ücret geri ödenmez.

Nefes Kredisi dahilinde yüzde 0,5 oranında KGF kredi kefalet komisyonu tahsil edilmektedir. Müşterinin kredi kullanımı sırasında sağlanan finansman tutarının yüzde 85’ine kadar Kredi Garanti Fonu teminat vermektedir. Bu teminat karşılığında tahsil edilen yüzde 0,5’lik komisyon ücreti Kredi Garanti Fonu’na verilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Nefes Kredisi’nden bir defaya mahsus olmak üzere yararlanabilmekte olup, kredi başvurusu reddedilen işletmeler gelir durumlarını düzelttikleri takdirde yeniden başvuru yapabilmektelerdir.

Nefes Kredisi kapsamında likidite sağlamak isteyen işletmelerin maksimum 250 çalışanı olması ve yıllık cirosunun 40 milyon Türk Lirası’nın altında olması gerekmektedir. Krediye başvuru yapıp finansman sağlayabilmek için KOBİ’lerin kredi başvuru tarihinden minimum 1 yıl öncesinde faaliyet göstermeye başlamış olmaları gerekmektedir. Bahse konu krediye eczane, mali müşavir, yeminli mali müşavirler, döviz bürosu, emlakçı, faktoring şirketleri ve kooperatifçilik sektörlerinde faaliyet göstermeyen KOBİ’ler başvurabileceklerdir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.