Ana SayfaEkonomiYurtiçi Piyasalarının Bu Hafta Gözü Fitch ve TCMB’de Olacak

Yurtiçi Piyasalarının Bu Hafta Gözü Fitch ve TCMB’de Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yurtiçi Piyasalarını Yoğun Bir Hafta Bekliyor

Bu hafta yurt için piyasaları Türkiye Merkez Bankası’nın faiz toplantısı ve Fitch’in kredi notu değerlendirmesi nedeniyle yoğun ve zor bir hafta geçireceğe benziyor. Bu hafta TCMB’nin faiz kararı nedeniyle ve Fitch’in Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesi ile birlikte Borsa İstanbul’da ve döviz kurlarında yeni fiyatlanmaların olması bekleniyor.

Fitch Türkiye’nin Kredi Notu ve Görünümünü Değerlendirecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch’in 27 Ocak’ta Türkiye’nin kredi notunu ve görünümünü değerlendirmesi bekleniyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rantings’in Türkiye hakkındaki değerlendirmesi TL varlıklarına etki yapacağı biliniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch darbe öncesinde Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesinde tutarken darbe sonrası Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatife çevirmişti.

Fitch uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları arasında Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir ülke konumunda tutan tek kuruluş olma özelliği taşıyor. Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s Türkiye kredi notunu 23 Eylül tarihinde yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmişti.

TCMB Faiz Toplantısı Yapacak

Türkiye Merkez Bankası döviz kurlarının yukarı yönlü dalgalanmalarını engellemek amacıyla piyasaya çeşitli müdahalelerde bulundu. Piyasalar TCMB’nin bu hafta gerçekleşecek toplantıda kur riski nedeniyle faiz arttırma kararı verip vermeyeceğini merak ediliyor.

Piyasalarda Merkez Bankası’nın kur riskini azaltmak amacıyla yaptığı likidite düzenlemelerine ek olarak faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.