Ana SayfaEkonomiEPDK: Doğalgaz Şirketlerine Kayyum Atanabilecek

EPDK: Doğalgaz Şirketlerine Kayyum Atanabilecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mevcut düzenlemenin doğalgaz şirketlerine kayyum atanmasını onaylamaması üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeni bir düzenleme yapmayı kurul gündemine taşıdı. Yapılan yeni düzenlemeler ile doğalgaz dağıtım şirketlerine daha katı ve kesin kurallar getirilecek. Lisansını kaybeden doğalgaz dağıtım şirketleri yeniden ihaleye giremeyecekler ve belirli durumlarda kayyum atanmasını sağlayacak 5 durum belirlenecek. Söz konusu durumlardan bir tanesinin biri gerçekleşmesi durumunda şirketlerin dağıtım lisanları iptal edilecek.

Kayyum Atanmasını Sağlayacak 5 Durum

EPDK yeni düzenleme ile doğalgaz dağıtım şirketlerine kayyum atanmasının önünü açıyor ancak bunun gerçekleşebilmesi için 5 tane geçerli sebebin en az bir tanesinin gerçekleşmesi gerekiyor.

  • Doğalgaz dağıtım şirketinin mali durumunun dağıtım faaliyeti kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getiremeyecek kadar kötü bir duruma gelmesi durumunda,
  • Doğalgaz dağıtım şirketinin faaliyetlerini yerine getiremeyecek seviyede yönetilemez hale gelmesi durumunda,
  • Doğalgaz dağıtım şirketinin, dağıtım faaliyetinin gerektirdiği hizmetleri kabul edilemeyecek derecede aksatıyor olması durumunda,
  • Şirket tarafından mevzuata aykırılıkların alışkanlık haline getirilmesi durumunda,
  • Doğalgaz dağıtım faaliyetinin kalitesinin ve niteliğinin kabul edilemeyecek düzeyde düşüş yaşaması durumunda doğalgaz dağıtım şirketlerine kayyum atanabilecek.

Lisansını Kaybeden İhaleye Giremeyecek

EPDK tarafından yapılan açıklamaya göre Doğalgaz dağıtım şirketlerine kayyum atanabileceği gibi, kayyum atanmasının ardından şirketlerin doğalgaz dağıtım lisansları da iptal edilebilecek. Lisans iptali gerçekleşen doğalgaz dağıtım şirketlerinin ihaleye girmelerine izin verilmeyecek. Eğer şirketlerin lisanları iptal edilirse var olan şebeke satışa sunulacak, satıştan elde edilen gelir eski ortaklara ödenecek, ihaleyi kazanan kişiye ise yeni bir dağıtım lisansı verilecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.