Ana SayfaEkonomiBu Hafta Borsa ve Altın Ne Kadar Değer Kazandı?

Bu Hafta Borsa ve Altın Ne Kadar Değer Kazandı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsanın Haftalık Performansı

Borsa bu hafta Fed faiz toplantısı ve TCMB Para Politika Kurulu toplantısının etkisi ile şekillenirken hafta içerisinde döviz kurularındaki düşüşün pozitif katkısı ile borsa haftayı kazançla tamamladı. Borsa İstanbul’da bu hafta BİST 100 Endeksi yüzde 0,98 değer kazandı ve haftayı 90.491,39 puanda tamamladı.

İstanbul Borsası’nda bu hafta BİST Mali Endeksi yüzde 0,50, Sanayi Endeksi yüzde 1,45, Hizmetler Endeksi yüzde 0,75, Teknoloji Endeksi yüzde 4,33 ve Bankacılık Endeksi yüzde 0,40 değer kazandı.

İstanbul Borsası’nda işlem gören Euro Menkul Kıymet bu hafta yüzde 45,16 değer kazanarak haftanın en iyi performansını sergileyen şirket hissesi olurken bu hafta yüzde 31,74 değer kazanan Anel Elektrik haftanın en iyi performansını sergileyen ikinci şirket hissesi oldu. Anel Elektrik’i ise yüzde 25,15 artışla Alca Lucent Teletaş Telekom takip etti.

Borsa İstanbul’da işlem gören Vakıf Finansal Kirala bu hafta yüzde 26,84 değer kaybı ile haftanın en kötü performansını sergileyen şirket hissesi olurken yüzde 14,53’lük değer kaybı ile Avrasya Gayrimenkul haftanın en kötü performansını sergileyen ikinci şirket hissesi oldu. Avrasya Gayrimenkul’ü ise yüzde 13,27 değer kaybı ile Cosmos Yatırım takip etti.

Haftalık Altın Fiyatları

Altın değer kaybı yaşadığı bir haftayı geride bıraktı. Bu hafta Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,97 değer kaybederek 143,30 TL’ye gerilerken Cumhuriyet altını bu hafta yüzde 0,93 değer kaybetti ve 959 TL’ye geriledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.