Ana SayfaSigortaBaşbakan Yardımcısından BES Açıklaması

Başbakan Yardımcısından BES Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Bes kaynağının mart ayı sonu itibari ile 65 milyara kadar çıktığını açıkladı. 

İstanbul Portföy tarafından düzenlenen bir basın toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin çeşitli açıklamalar yaparken bu süreç içerisinde bireysel emeklilik sisteminden bahsetti. Bireysel Emeklilik Sistemi yeni yılla birlikte  otomatik katılım sistemine geçmiş ve 45 yaşın altında sigortalı olarak çalışan herkesin işverenler aracılığı ile sisteme kayıt edilmeleri sağlanmıştı. Bu durum uzun süre tartışma konusu haline gelirken cayma hakkının iki aylık süreç içerisinde kullanılabileceği belirtilmişti. 

Bireysel Emeklilik Sistemi ikinci emeklilik fırsatı da sunarken tasarrufların artırılması amaçlandı. Otomatik katılımın milyonlarca çalışan için aynı anda gerçekleşmesinin mümkün olmamasından dolayı kademeli bir şekilde gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Bu süreçte Bireysel Emeklilik Sisteminin güncel olarak mart ayının son gününden itibaren geçerli olan rakamları ve mali kayıtları açıkladı. Toplantı süresince Halkbank hakkında da dava sürecini konuşarak önemli açıklamalar yaptı. 31 Mart tarihinden itibaren bakıldığı zaman çok tartışma yaratan Bireysel Emeklilik fonunun 65 milyarın üzerinde bir kaynağa ulaştığını anlattı. Bu süreçte 6.8 milyon katılımcının aktif olması dikkat çekti. Otomatik katılımın henüz yeni başlamasından dolayı beklentiler ilerleyen dönemler için yüksek tutuluyor. 

Halkbank hakkında da konuşurken son zamanlarda bankanın çeşitli sebeplerle dava sürecinde olmasına dikkat çekti. İzlediği politikalarla her zaman devletin desteklediği bir süreç geçirdiği ifade edilirken bunun ardından hükümet olarak Halkbank’ın arkasında olduklarını da özellikle belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.