Ana SayfaEkonomiÇelik: Rusya ile Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Alanlar Oluşabilir

Çelik: Rusya ile Tarım ve Hayvancılıkta Yeni Alanlar Oluşabilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rus yetkililerinin Türk domatesine uygulanan ithalat yasağının kaldırılabileceği konusundaki açıklamalarına istinaden bir yorumda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık yetkililerinin Moskova’da olduğunu iki tarafın görüşmeleri sonrasında güzel gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi sonrasında yaşanan gelişmeler hem Türkiye hem de Rusya açısından büyük kayıplar yaşanmasına neden olmuştu. Uçak krizi ile birlikte iki ülke arasındaki ticaretin de krize girmesi ile tarımdan turizme kadar pek çok sektörde Rus darbesi görülmüş, Rusya Türkiye’ye turistlerin gelmesine imkân sağlamadığı gibi uyguladığı ihracat ve ithalat yasakları ile de tarım alanında ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden olmuştu. Sonraki süreçte iki ülke siyasilerinin bir araya gelmesi ve gerilimin ortadan kalkması ile iki ülke arasındaki ilişkiler yeniden normalleşme sürecine girdi. Son olarak Rus yetkililerinin domates ithalatı yasağının kaldırılması ile ilgili açıklaması ile iki ülke ilişkilerinin eski haline geleceğini habercisi konumunda görülüyor.

Sözde Normalleşme Var

İki ülke arasında bir gerekçeye oturtulamayan bir gecikme yaşandığını ve normalleşme sürecinin sözde kaldığını belirten Çelik, 250 milyon dolarlık domates ihracatı olduğunu bu konuda bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi. Rusya ile hem ithalat hem de ihracat ilişkisinin odluğunu hatırlatan Çelik, ülke ile 2 milyar dolar değerinde ithalat, 1 milyar dolar değerinde ise ihracat olduğunu, tarım alanındaki ekonomik ilişkilerin devam etmesinden yana olduklarını söyledi.

Yeni Alanlar Oluşabilir

Konu ile ilgili görüşmek için Bakanlık yetkililerinin Moskova’ya gittiğini hatırlatan Çelik, Rus tarafının açıklaması sonrasında kısıtlamaların kaldırılacağına inandığını, bundan sonraki süreçte tarım ve hayvancılık alanında yeni ilişki alanlarının ortaya çıkabileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.