Ana SayfaGündemKGF Etkileri Siliniyor!

KGF Etkileri Siliniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektörü genelinde kredi büyümeleri Kredi Garanti Fonu öncesine dönüş yaparken, kamu bankalarının krediler konusunda öncesine göre biraz daha aktif oldukları görülüyor.

Bankacılık sektöründe kredi büyümesinin hızı Kredi Garanti Fonu ile hız kazanan dönem sonrasında normalleşme eğilimi gösteriyor. Bunun yanında kamu bankaları ise söz konusu normalleşmeye direniyor.

KGF Etkileri Siliniyor!

2 Şubat ile biten haftada sektöründe genelindeki kredi büyümesi yüzde 15,9 seviyesine kadar düşüş gösterdi. Bunun sonucunda da kredi büyümelerindeki KGF etkilerinin silindi gözlemlendi. KGF’nin aktif olarak rol aldığı 2017 yılının 2. yarısında kredi büyümesi yüzde 45 seviyesinin üzerine kadar çıkmıştı.

Aynı şeyler özel bankacılık sektöründe de görülmekte. Özel bankaların KGF dönemindeki kredi büyümeleri yüzde 40 seviyesinin üzerine çıkıyordu. Ancak KGF etkilerinin kaybolması ile beraber kredi büyümesi özel bankalarda yüzde 10 seviyesinin altına kadar geriledi.

Bunun yanında kamu bankalarındaki kredi büyümelerinki geri çekilmeler çok daha yavaş görülmeye başlandı. 2 Şubat ile biten haftada kamu bankalarındaki kredi büyüme hızı yüzde 18,3 olarak gözlemlendi.

Kamu bankalarının kredi kapsamındaki bu yaklaşımı alt kalemlerde de çok açık bir şekilde görüldüğü açıklandı. Yapılan analizlere ilişkin olarak konut kredilerindeki büyümeleri kamu bankaları sırtlanıyor. Aynı zamanda 1,5 senedir kamu bankalarının konut kredilerindeki büyümeyi domine ettiği açıklandı. BDDK verilerine göre, 2016 yılının temmuz döneminden bugüne kadar, katılım bankaları haricindeki özel bankaların sağladığı konut kredilerinde yüzde 12 oranında artış gözlemlendi. Söz konusu artış ile birlikte de kredier 56,1 milyar TL’ye çıktı. Kamu bankalarının sağladığı konut kredileri ise yüzde 67 artış göstererek 83,9 milyar TL’ye yükseldi. Yani o dönemde kamu bankalarından 33,8 milyar TL’lik yeni konut kredisi sağlanırken, özel bankalarda bu rakam 6 milyar TL’ydi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.