Ana SayfaKariyerBankada Yükselme Aşamaları

Bankada Yükselme Aşamaları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektöründe istihdam ülkemizde en çok ilgi duyulan sektörler arasındadır. Bankada yükselme, kariyer hedefleme de rekabet çok fazladır. Kariyerini bankacılık üzerinde gerçekleştirmek isteyen bireyler, sektöre nasıl giriş yapacağı, hangi pozisyonda işe başlayacağı ve banka bünyesinde hangi pozisyonlara yükseleceği hakkında birtakım araştırmalar yaparak, kariyer planlama gerçekleştirmektedir. Bankada Yükselme Aşamaları yazımızda aklınızdaki tüm soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. Yazının yetersiz kaldığını düşünüyorsanız yorum kısmından sorularını sorabilirsiniz.

Bankada Yükselme Aşamaları

Bankacılık sektöründe faaliyet göstermekte olan bireyler terfi edebilmek için, yine bünyesinde çalışmakta olduğu banka tarafından düzenlenen sınavlara girmek durumundadır. Bankacılık sektöründe kariyer yapanlar girdikleri pozisyon ile kalmayıp daha da yükselmeyi amaçlamaktadır. Dolayısıyla bankada yükselebilmek için resmi web sitesinde yer alan insan kaynakları ilanlarını ya da internet üzerindeki banka sınavları ilanlarını takip etmesi gerekmektedir.

Banka Personeli Maaşı Nasıl Artar?

Banka personelleri, görevli oldukları departmana göre maaş almaktadır. En alt seviyede olan personeller en az maaşı alırken, en üst seviyede görevli olan personeller ise en fazla maaşı almaktadır.

Banka personelinin maaşının artması için personelin terfi alması ya da yükselme sınavlarına girmesi gerekmektedir. Yeterlilik sınavı adı verilen bu sınavlarda başarılı olan banka personelleri bankadaki seviyesini yükseltirken, buna paralel olarak maaşını da yükseltmektedir.

Bankacı Olmak Hangi Bölümlerden Mezun Olmalısınız?

Bankacılık sektöründe faaliyet göstermekte olan bireyler, genellikle 2 ya da 4 yıllık üniversitelerin;

  • Bankacılık,
  • Finans,
  • Ekonomi,
  • İşletme,
  • Sermaye Piyasası ya da Maliye gibi bölüm mezunlarından meydana gelmektedir.

Ancak bu bölümlerden mezuniyet tek başına yeterli değildir. Banka iş ilanları ve banka sınavları takip edilmeli, bankaların aradığı tüm şartları taşıyor olmak gerekmektedir. Sektöre giriş yapabilmek için önce banka sınavlarına girilmeli, ardından da banka mülakat sorularını başarılı bir şekilde tamamlamak gerekmektedir.

Güncel banka iş ilanlarından haberdar olmak için “Bankaciyim.net” ve tüm sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bankacılık Sektörünün En Alt Pozisyonu Nedir?

Bankacılık sektörünün en alt pozisyonu Gişe Görevlisidir. Bankada Gişe Görevlisi olmak için 2 ya da 4 yıllık üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmanız istenmektedir. Bankaları aradığı şartlar genel olarak aynı olsa da, banka özelinde birkaç kriter farklılık göstermektedir. Başvuru tamamlandıktan sonra adaylar banka mülakatlarına davet edilir. Banka mülakatlarında başarı gösteren kişiler ise bankanın Gişe Görevlisi pozisyonun açık olduğu şubede göreve başlanır.

Banka Gişe Görevlisi Nasıl Olunur? Yazımızdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Banka Gişe Yetkilisi Yükselebilir mi?
Bankalar dönemsel olarak sınavlar düzenlerler. Bu sınavlar banka içi yükselme sınavlarıdır. Eğer bankada Gişe Görevlisi olarak çalışıyor ve pozisyonunuzda yükselmek istiyorsanız bu mümkündür. Bunun için bankaların sınavlarını takip etmeniz ve sınavlarda başarılı olmanız gerekmektedir. Başarılı olmanız durumunda Satış ve Müşteri Temsilcisi pozisyonunda işe başlar ve maaşınız artış gösterir.
Satış ve Müşteri Temsilciliğinden Bir Üst Pozisyona Yükselebilir Miyim?
Satış ve Müşteri Temsilcileri genellikle kredi, sigorta ve bunun gibi ürünlerin satış ve pazarlamalarını gerçekleştirmektedirler.

Satış ve Müşteri Temsilciliğinin bir üst seviyesi Satış Yetkilisidir. Satış Yetkilisi olmak için yine banka sınavlarına girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir. Satış ve Servis Yetkilileri ise kredi ve satış operasyonlarının bölümlerini yönetmektedirler.

Banka Uzman/Uzman Yardımcılığına Yükselmek Mümkün mü?

Bankada Uzman ve Uzman Yardımcılığı pozisyonuna yükselmek mümkündür. Ancak bunun için bazen sadece banka sınavlarında başarı göstermek yeterli olmamaktadır. Bankaların istediği genel şartlar arasında yabancı dil, departmana göre program ve program dili bilmek, birtakım sertifikalar ve deneyim gerekir.

Sigorta ve Bankacı Adayları için 25 Sertifika ve Eğitim! Yazımızdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Banka Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılığına Yükselme Aşamaları Nelerdir?
Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılığına yükselme bankadaki en iyi pozisyonlar arasındadır. Ancak bu noktaya gelebilmek için yukarı saydığımız diğer aşamaları geçmeniz gerekmektedir. Kesinlikle yabancı dil bilmeniz, öncesinde bankada deneyim elde etmiş olmanız istenir. Müfettiş Yardımcılığı pozisyonuna kabul edilmeniz için banka mülakatlarına ve sınavlarına girmeniz gerekir. Mülakatlar 3 aşamalı olur. 3. Aşamada bankanın üst düzey yöneticileri bulunur. Müfettiş Yardımcılığı pozisyonuna kabul edilmeniz durumunda eğitim almanız istenir. İlk olarak Müfettiş Yardımcılığına yükselirsiniz. 1 sene sonra Yeterlilik Sınavı olur. Yeterlilik sınavında başarılı olmanız durumunda Müfettiş olursunuz.
Banka Müdürlüğü Pozisyonuna Nasıl Yükselirsiniz?
Banka Müdürlüğü pozisyonuna yükselmek için yukarı saydığımız aşamaları geçmiş olmanız gerekmektedir. Bankada deneyiminizin bulunması, Uzman/Uzman Yardımcılığı, Müfettiş/Müfettiş Yardımcılığı pozisyonlarından geçmiş olmanız gerekmektedir. İşinde deneyimli olan, işinde sürekli başarı gösterenler ise banka müdürü olmayı hak ederler. Bu başarının devamında ise herhangi bir bankanın açık müdür pozisyonuna atanırlar.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.