Ana SayfaEkonomiPetrol ve Doğalgaz Aramaya 23 Yılda 23 Trilyon Dolar Harcanacak!

Petrol ve Doğalgaz Aramaya 23 Yılda 23 Trilyon Dolar Harcanacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayımlanan “2016 Dünya Enerji Görünümü Raporu’na” göre 2040 yılına kadar küresel çapta doğalgaz ve petrol aranması ve işletilmesi için devasa bir meblağ harcanacak. Önümüzdeki 23 yıllık zaman dilimi için ön görülen meblağ tam 23 trilyon dolar.

Bahse konu rapora göre önümüzdeki dönemde yeraltı kaynakları için global çapta verilen mücadele daha da artacak ve had safhaya ulaşacak.

Sadece Arama ve Üretim İçin 17,5 Trilyon Dolar!

Petrol ve doğalgazın aranması ve üretimi için 2040 yılına kadar 17 trilyon 489 milyar dolar yatırım yapılacağı tahmin ediliyor.  Ayrıca petrol ve doğalgaz iletimi için de toplam 4 trilyon 64 milyar dolar; iletim masrafları için de doğalgaza 3 trilyon 19 milyar dolar ve petrole de 1 trilyon 45 milyar dolar yatırım yapılacağı ön görülüyor. Söz konusu devasa rakamların dünyanın enerji ihtiyacına paralel olarak gösterdiği artış her yıl katlanarak devam edecek.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayımlanan “2016 Dünya Enerji Görünümü Raporu’na” göre; global çapta petrolün rafineri safhası için toplamda 1 trilyon 283 milyar dolarlık gider yapılacağı tahmin ediliyor. Petrol ihraç eden ülkelerin (OECD) rafineri çalışmaları için toplamda 369 milyar dolarlık harcama yapması beklenmektedir. Söz konusu dönemde OECD harici ülkelerin ise 914 milyar dolarlık kaynağı rafineri faaliyetleri için harcayacağı ön görülüyor.

2016 Dünya Enerji Görünümü Raporu’na göre 2040 yılına kadar global çapta kömür kaynaklarına 1 trilyon 135 milyar dolar yatırım yapılması bekleniyor. Kömürün taşınması, iletimi ve diğer aşamaları için ise 280 milyar doları aşkın harcama yapılacağı tahmin ediliyor.

Doğal enerji kaynakları için 2040 yılına kadar geçecek 23 yıllık sürede yapılacak yatırımların tamamının 23 trilyon doları bulması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.