Ana SayfaEkonomiBu Hafta Hangi Yatırım Araçları Kazandı?

Bu Hafta Hangi Yatırım Araçları Kazandı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haftanın işlem günlerini geride bırakmışken yapılan değerlendirmeler sonucunda bu hafta neredeyse tüm yatırım araçlarının kazandırdığı ortaya çıktı. 

Haftanın işlem günleri inceleme altına alındığı zaman yapılan değerlendirmenin ardından Borsa İstanbul üzerinden işlem gören hisse senetlerinin son durumu merak konusu haline geldi. Yapılan değerlendirmelerinin ardından Borsa’da işlem gören hisse senetlerinin ortalama olarak yüzde 1.66 oranında değer kazandığı açıklandı. Bu durum yatırımcıları sevindirirken hafta içinde en yüksek puanın 90.043.28 seviyelerine kadar çıktığı öğrenilirken en düşük 87.244.99 seviyelerine kadar indiği belirlendi. Geçen haftaki kapanış oranı ile karşılaştırma yapıldığı zaman bu hafta yüzde 1.66 oranında bir değer kazancının yaşandığı açıklandı. 

En çok yatırım yapılan altın fiyatlarında da bu hafta bir yükseliş meydana geldi. Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram fiyatının bu hafta yapılan işlemlerin ardından yüzde 1.31 seviyelerinde arttığı ve ardından gram fiyatının 147.10 liraya kadar çıktığı öğrenildi. En çok tercih edilen çeyrek altının satış fiyatının ise 241 lira seviyelerine kadar çıkrığı açıklandı. 

Dövizler üzerinden yapılan incelemelerin ardından bu hafta avronun yüzde 3.33 seviyelerinde değer kazandığı ve sonrasında 3.9370 seviyelerine kadar tırmandığı açıklandı. Sürekli olarak çeşitli dalgalamalar yaşayan ABD dolarının ise yüzde 3.64 seviyelerinde bir yükseliş yaşadığı sonucunda ise 3.7250 seviyelerine kadar çıktığı öğrenildi. Sadece döviz değil işlem gören yatırım fonlarının da değer kazandığı öğrenildi. Bu hafta uzun vadeli olan bono ve tahvillerin dahi net gelirlerinin yüzde 0.15 ile 0.24 seviyelerinde artış yaşandığı öğrenildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.