Ana SayfaEkonomiMart Ayı Bülteni: 14 Milyar Dolarlık İhracat, 19 Milyar Dolarlık İthalat

Mart Ayı Bülteni: 14 Milyar Dolarlık İhracat, 19 Milyar Dolarlık İthalat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi olmayan dış ticaret rakamları, Mart ayında 14 milyar doların üzerinde ihracat, 19 milyar doların üzerinde ithalat yapıldığını gösterdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından tutulan kayıtlara göre 2017’nin Mart’ında hayata geçen ihracat ve ithalat rakamları açıklandı. Buna göre 2017 Mart ayında yapılan ihracat tutarı 14 milyar 504 milyon dolar seviyesinde hayata geçti. Aynı ayda gerçekleşen ithalat tutarı ise toplamda 19 milyar 9 milyon seviyesinde seyretti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan geçici verilerinde 2017’nin Martındaki dış ticaret kayıtları, şirketlerin ve esnafların verileri baz alındı.

İhracat Yüzde 13 Arttı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının geçici bülteninde 2017 Martındaki ihracatın 2016’ya göre artış kaydettiği gözlemlendi. Bakanlık artışın yüzde 13,68 olduğunu belirtti. Son artışlarla birlikte toplam tutar 14 milyar 504 milyon dolar olarak kendini gösterdi.

İthalat Yüzde 7 Seviyesinde Artış Yaşadı

Bakanlığın geçici bülteninde ithalat oranlarının da yükseldiği ifade edildi ithalattaki artış yüzde yedi seviyesinde arttı. Toplamdaki ithalat tutarı ise 19 milyar 9 milyon TL oldu.

Dış Ticaret

Dış ticaret hacmi konusunda bakanlığın tespiti yüzde 9,79’luk artış olarak bildirildi. Türkiye’nin Mart ayındaki dış ticaret hacmi 33 milyar 513 milyon dolar olarak kayda geçti.

Dış Ticaret Açığı Azaldı

Mart ayında Türkiye’nin dış ticaret açığı düşüş kaydetti. Resmi olmayan verilere göre dış ticaret hacmi yüzde onun üzerinde düştü. Bu da toplam dört milyar 505 milyon dolarlık açık olarak ifade edildi.

2017 yılının Martında ihracat ve ithalat oranları karşılaştırıldığında, ihracatın ithalatı yüzde 76,3 oranında karşıladığı belirlendi. 2016 yılının aynı döneminde söz konusu durum yüzde 71,8’lik seviyedeydi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.