Ana SayfaEkonomiRusya İle Son Pazarlık Mayıs Ayında

Rusya İle Son Pazarlık Mayıs Ayında

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya ile görüşme yapmak üzere giden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek son pazarlıkların Mayıs ayında yapılacak görüşmelerde tamamlanacağını açıkladı. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek uzun zamandır çeşitli tartışmalara neden olan Rusya ile Türkiye arasındaki son ilişkileri yorumladı. Türkiye ile Rusya arasında geçtiğimiz yıllarda yaşanan uçak krizi iki ülke arasındaki ilişkilerin olumsuz etkilenmesine neden oldu. Bu süreç içerisinde yapılan görüşmelerde önemli değerlendirmelerde bulunmaları da dikkatlerden kaçmadı. Rusya Türkiye’yi ekonomik açıdan zor durumda bırakmak için çeşitli yaptırımları gündeme getirmişti. 

Ancak Türkiye ile Rusya arasında atılan karşılıklı adımlar sonrasında ilişkilerin normal seviyeye getirildiği ve olumlu gelişmelerin yaşanması son derece dikkat çekmişti. Bu süreç içerisinde Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin normalleştirilmesine rağmen yasakların bir türlü kaldırılmaması çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Bunun ardından görüşmeler yasakların kaldırılması için gerçekleştirilirken Rusya’nın yasakları kaldırmak gibi bir niyetinin olmadığını açıklaması ilişkilerin tekrar gerilmesine neden olmuştu. Türkiye’den Rusya’ya giden bir heyet yapmış olduğu açıklamalarda yasakların kaldırılması için görüşmelerin başlayacağını açıklamışlardı. 

ABD seyahatine çıkmak üzere havalimanına giden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ziyaret öncesi Rusya konusuna değindi. Bazı temaslarda bulunurken bu süreç içerisinde yapılan görüşmelerin detaylarını ve ortaya çıkan sorunları anlattı. Rusya Tarım Bakanı tarafından yaşanan ticari anlamdaki sıkıntıların 1.5 milyar dolar zarara uğradıklarını açıklamalarından sonra ekonomik normalleşme istediklerini özellikle belirtmişlerdi. Bunun ardından konu hakkındaki son görüşmelerin mayıs ayında yapılmasına karar verildi 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.