Ana SayfaKariyerBankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ile ilgili tüm detaylara Bankaciyim.net'ten ulaşabilirsiniz! Keyifli Okumalar...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yerleştirmeler neticesinde Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü tercih eden adaylar kazandıkları üniversite, 2 yıllık MYO, 4 yıllık üniversiteler, AÖF’ten bu bölümü okumak gibi akıllarındaki soru işaretlerini bu haberimizle giderebilirler. Aynı zamanda Bankacılık Sigortacılık Bölümü ile ilgili tüm merak ettiklerinizi Kariyer kategorimizden ulaşabilirsiniz.

İlk olarak bu yazımızda neler hakkında fikir edineceklerinizin başlıklarını belirtip, devamında detaylı bir şekilde anlatacağız. Tüm yazılanları okumanız halinde Bankacılık Sigortacılık Bölümü ile ilgili akılda hiçbir şekilde soru işaret kalmayacağını umuyoruz. Yaptığımız araştırma yazısına yorum bırakırsanız sizleri mail bültenimize kaydedip, bölümle ilgili gelişmelerden de haberdar ederiz. Keyifli okumalar!

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir?

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
Bankacılık Sigortacılık Bölümü Nedir?

Öncelikli konu olarak bankacılık ve sigortacılık bölümü nedir? sorusuna yanıt arayan öğrenciler için şu ifadeleri belirtebiliriz. Bankacılık okumak tam karşılığı ile gelecek dönemde bir banka personeli olmak için bu yönde eğitim almak anlamına gelmektedir.

  • Bankacılık ürünleri,
  • Bankacılık işlemleri,
  • Bankaların bölümleri ve birimleri gibi temel bankacılık bilgisine sahip birer mezun aday olarak gönül rahatlığı ile banka iş ilanlarına başvuruda bulunmaktadırlar.

Eğitim süresince diğer derslerin yanı sıra, bankacılık ve sigortacılık bölümü dersleri ile kendine donanım katan öğrenci adaylar, mezun olduktan sonra birer bankacı, sigortacı olarak görev alabilecekleri gibi, AÖF’ten ve 2 yıllık okuyanlar lisans tamamlama yaparak farklı alanlara da yönelebilmektedirler. Günümüzde pek çok banka hem 4 yıllık hem de 2 yıllık bankacılık mezunu adaylar ile de çalışmaktadır. Bankaların düzenlediği banka sınavlarına da ayrıca davet alabilmektedirler.

Yerleştirme sonuçları ardından çoğu aday gerek aileden gerekse çevreden aldıkları olumlu ve olumsuz tepkiler üzerinde düşünmekte ve birçok soru işaretinin yanıtını kendi içerisinde aramaktadır. Bunlardan ilk akla geleni ise;

  • Bankacılık sigortacılık bölümü kazananlar gelecekte ne iş yapabilir?
  • Ya da bir başka deyişle; bankacılık sigortacılık bölümü mezunu ne iş yapar?
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
Bankacılık – Sigortacılık Bölümü

Bankacılık sigortacılık bölümü kazananlar genel olarak gelecekte banka ile veya sigorta şirketleri ile çalışır ve bu hepimizce bu şekilde kabul edilir. Ancak bilinenin aksine Bankacılık sigortacılık bölümü mezunları farklı alanlara da yönelebilmektedirler.

Türkiye şartlarında Finans Kuruluşları açısından baktığımızda sadece bankacılık ve banka iş olanakları değil birçok farklı alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşlara başvurularınızı bölümünüz adı altında değil, standart bir 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu olarak da yapabiliyor olacaksınız. Ayrıca sadece Finans kurumları ile de sınırlı kalmayan iş olanakları diğer sektörde bulunan ve Bankacılık sigortacılık bölümü gibi ayrıca 2 yıllık bölümlerden mezun olan adayları istihdam edebilmektedir.

Bankacılık sigortacılık bölümü kazananlar, genel olarak bu soru işaretleri ile başederken ayrıca;

  • Bankacılık kazandım, bankacılık okunur mu?
  • Bankacılık ve sigortacılık okunur mu gibi bilgileri de araştırmaktadır.

Evet bankacılık okunur ve eğer kendinizi gerekli donanımlarla pekiştirirseniz gelecekte hayal ettiğiniz yerlerde olmanız o kadar zor görünmüyor. Bankacı olma hayali ile başvuruda bulunan adaylar için bankacılık bölümleri okunabilir ve eğitim süreçlerinden sonra iş bulabileceğiniz sağlam bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

Günümüzde ve Gelecekte Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
Günümüzde ve Gelecekte Bankacılık Sigortacılık Bölümü

Günümüzde Bankacılık Sigortacılık Bölümü hem eğitim hem de mezun olduktan sonra iş olanakları açısından okunabilecek bir bölüm niteliğinde. Her geçen gün bazı mesleklerin artık yok olduğunu görüyoruz. Ancak Bankacılık Sigortacılık Bölümü okuyanlar şanslı. Çünkü bu bölümden mezun olan adaylar hiçbir zaman işsiz kalmayacaklar.

Bankacılık Sigortacılık Bölümü matematik, ekonomi, para demektir. Hem Türkiye’de hem de tüm dünyada hiçbir zaman ne matematik ne ekonomi ne de parayla ilgili meseleler son bulmayacaktır. Bu durumda da hem bizlerin hem de ülkenin her zaman Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerinden mezun çalışanlara ihtiyacımız olacak. Yaşadığımız bu dönemde hem bankacılık hem de sigortacılık alanında işlerin işleyişi bilgisayar ortamında yapılıyor. Geçmişte yapılan işlemlerin çoğu kağıt üzerindeydi. Bölüm aynı kalıyor, işleyiş şekil değiştiriyor. Gelecekte Bankacılık Sigortacılık Bölümü yine aynı kalacak ancak işleyişi şekil değiştirecek. Hatta değiştirmeye başladı bile. Nasıl mı? Her şey daha da dijitalleşmeye başladı. Artık bir iş yeri açıldığınız banka çalışanları iş yerini ziyaret ediyor, iş yeri sahipleri bankayı değil! Yani yapılan iş aynı, gidiş yolu farklı.

Geçmişte ve Şimdi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
Geçmişte ve Şimdi Bankacılık Sigortacılık Bölümü

Yukarıda da bahsedilen gibi geçmişte tüm işleyiş kağıtlar üzerindeydi. Şimdi her şey dijital. Peki bölümü okumak nasıldı? Geçmişte mi kolaydı şimdi mi?

Geçmişte çok az sayıda üniversite ve bölüm vardı. Haliyle Bankacılık Sigortacılık bölümünün olduğu üniversitelerin sayısı da oldukça azdı. Bu durumda bu bölümde okumak şimdiye göre çok daha zordu. Ancak şimdi üniversitelerin sayısı arttı. Geçmişe göre bu bölümde okumanız çok daha kolay. Şimdi ise rekabet çok fazla. Yani sizin mezun olduktan sonra en iyiler arasında olmanız gerekiyor. Aksi durumda iş başvurularınız reddedilir.

Bankacılık Sigortacılık Bölümü Okunur mu?

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
Bankacılık Sigortacılık Bölümü Okunur mu?

Evet, okunur. Matematiğinize güveniyorsanız, sayıları seviyorsanız, mezun olmadan ve olduktan sonra kendinizi geliştirmeye devam edecekseniz okunur. Yerinizde saymamalısınız.

2 Yıllık ve 4 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümleri Hangi Üniversitelerde Var?

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
2 Yıllık ve 4 Yıllık Bankacılık Sigortacılık Bölümleri Hangi Üniversitelerde Var?

Hem 2 yıllık hem de 4 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerinin bulunduğu üniversiteler artık çok fazla sayıda. Hemen hemen tüm şehirlerde hem özel hem de devlet üniversitelerinde 1. Ve 2. Öğretim olarak seçenekleriniz bulunuyor.

> Bankacılık ve Sigortacılık Bölümleri <

Bankacılık Sigortacılık Bölümü Okuyan Öğrencilerde Bulunması Gereken Özellikler

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okuyan öğrencilerde bulunması gereken özelliklerin benzerlikleri ve farklı yanları var. Bu 2 yıllık, 4 yıllık ve Açık Öğretim Fakültesi’nden bu bölümü okumaya göre değişiklik gösteriyor. Hangisi olursa olsun bu bölümü okuyan tüm öğrencilerin;

  • Ekonomi ve Finans alanında ilgi duyması,
  • Ekonomi ve Finans alanıyla ilgili tüm günce gelişmeleri takip etmesi,
  • Matematiği sevmesi,
  • Sabırlı ve dikkatli olması,
  • Analitik düşünme yeteneğinin gelişmiş olması,
  • Yeniliklere ve gelişmelere her zaman açık olması,
  • İnsan ilişkilerinin iyi olması,
  • İletişimlerinin her zaman güçlü olması,
  • Ekip/Grup çalışmalarında başarılı olmaları,
  • Kurumsal iletişim yönlerini her zaman geliştirmeleri gerekmektedir.

Bu kriterler Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okuyacak olan tüm öğrencilerde bulunması gerekiyor. Aynı zamanda bu bölümden mezun olanlarda da bu kriterler kesinlikle aranıyor. Hem öğrencilik hayatınızda hem de mezun olduktan sonra her zaman sabırlı ve dikkatli olmanız gerekiyor. Bu bölümün en temel gereksinimlerinden biri sabır ve dikkattir. Ekonomi ve finans alanlarına ilgi duymanız gerekiyor. Siz hiç ekonomi sevmeyen ekonomist, finans sevmeyen finansçı, matematik sevmeyen matematik ile karşılaştınız mı? Karşılaştınız diyelim. Ne kadar başarılı ya da mutlular?

Yukarı sayılan özellikler tüm Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okuyan öğrenciler için geçerli. Ancak 2 yıllık banka ve sigortacılık okuyanların dikey geçiş yapma hedefleri varsa hırslı, hedeflerine ulaşmak için her zaman çaba gösteren, daha çok çalışan, daha çok azimli olan özelliklere sahip olması gerekiyor. AÖF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okuyanların daha dikkatli, ders çalışırken daha gayretli olmaları gerekiyor. AÖF öğrencilerinin her zaman kendilerine bir Bankacı, bir Sigortacıdan çok daha ötesi olduklarını unutmamaları ya da kendilerine sürekli hatırlatmaları gerekiyor.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dersleri

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü dersleri 2 senelikte de 4 senelikte de Açık Öğretimde de benzer. Ders isimleri aynı olmasa da içerikler her zaman aynıdır. Ancak 4 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü dersleri diğerlerine göre daha kapsamlıdır.

Dersler genel olarak incelendiğinde Banka ve Sigorta Mevzuatlarına ilişkin pek çok dala ayrılıyor. Bunlar;

  • Genel Sigortacılık Dersleri,
  • Genel Banka Mevzuatı,
  • Ticaret Hukuku,
  • İletişim Dersleri,
  • Risk Yönetimi,
  • Hizmet Pazarlama,
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi,
  • İstatistik,
  • İktisat,
  • Genel Muhasebe,
  • Finansal Muhasebe
  • Temel Bilgi Teknolojileri.

AÖF Bankacılık Sigortacılık bölümünde okuyan kişiler Dikey geçiş sınavlarına girerek lisans bölümlerine geçiş yapabilir, eğitimlerini 4 yıllık olarak tamamlayabilirler. Ancak ön lisans bankacılık sigortacılık bölümünden mezun olmak için not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Eğer öğrencilerin not ortalaması 2.00’dan az ise mezun olamazlar ve dikey geçiş sınavları başarılı sonuçlansa bile lisans eğitimine geçiş yapamazlar.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü – Staj

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
Bankacılık Sigortacılık Bölümü – Staj

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü okuyan öğrencilerin staj yapma zorunluluğu bulunuyor. Ancak staj yapmadan önce bölümü seçmiş olmanız gerekiyor. Bölümünüze göre de staj alanları seçmeniz gerekiyor.

Bankacılık bölümü okuyan öğrencilerin staj yapabilecekleri yerler;

  • Kamu ve Özel Bankaların Genel Müdürlükleri ile Şubeleri
  • Bankaların çalışma esasları, denetim ve gözetim fonksiyonları gibi konularda hizmet veren devlet kuruluşlarıdır. Bu kuruluşlar TCMB, Hazine Müsteşarlığı, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), TSMF, TBB vb…

Sigortacılık bölümü okuyan öğrencilerin staj yapabilecekleri yerler;

  • Türkiye’de yerleşik sigorta şirketlerinin Genel Müdürlükleri ve Bölge Müdürlükleri (Kamu, Özel, Yabancı)
  • Kurumsal Acentalar,
  • Eksperlik ve Brokerlik Şirketleri,
  • Reasürans Şirketleri,
  • Hazine Müsteşarlığı,
  • DİE (Devlet İstatistik Enstitüsu)
  • Sigorta Murakabe Kurulu…

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü İş İmkanları

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü staj yerleri aynı zamanda iş imkanlarının da olduğu yerlerdir. Buna ek olarak kişiler bireysel olarak kendi şirketlerini de açabilirler.

Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları, ilk iş deneyimini alt kademelerden başlayarak, ilerleterek kısa sürede kariyer rotasını kendisi çizer. Bugün kıdemli bankacıları irdelediğiniz de mutlaka bankaların çok farklı departman ve birimlerinde görev almış olduğunu ve bugünlere gelirken yaşadığı bankacılık kariyer serüvenlerini görebilirsiniz. Bu bankacılarda kendi dönemlerinde mutlaka bankacılık ve sigortacılık bölümü okunur mu? gibi sorularla haşır neşir olmuşlardır ancak şuanda kıdemli birer bankacı olarak belki de kariyerlerinin zirvesine tırmanmış bulunmaktadırlar.

Bankacılık Sigortacılık bölümü mezunu adaylara yönelik bankalar farklı banka iş ilanları yayınlayabilmektedir. Çağrı Merkezi, Şube satış, Genel Müdürlükte asistanlık, banka gişe gibi birimler bankacılık mezunları için aslında biçilmiş kaftandır. 2 yıllık mezun alan bankalar bu bölümlere yerleştirdikleri, adayların kişisel başarılarını takip ederek, terfi olanakları dahilinde farklı pozisyonlara geçiş yapmalarına olanak tanımaktadır. Bankacılık MYO mezunları, bankacılık ve sigortacılık mezunu ayrımı yapılmaksızın bankalarca istihdam edilen personel her daim aynı haklara sahip olmakta ve bankacı kimliği taşımaktadır.

Bankacılık sigortacılık bölümü mezunu iş olanakları, özel bankalar da olduğu gibi kamu bankaları olarak nitelendirdiğimiz; Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Halkbank’ta da aynı şekilde mevcuttur. Dönemsel olarak yapılan kamu bankaları sınavlarına dahil olmak için başvurudan adaylar, mezun oldukları eğitim seviyesi için ayrılmış olan sınavlara girerek başarılı sonuçları neticesinde bankalara yerleştirilmektedir. Özel bankaların aksine kamu bankaları yine belli dönemlerde KPSS şartı ve puan şartı arayarak da personel alabilmektedir.

Günümüzde bankacılık myo mezunları, iş hayatına başlamadan DGS ile 4 yıllık lisans tamamlayabilmektedir. Üniversitelerin; İşletme, iktisat, Maliye, Muhasebe, Bankacılık, Uluslarası Ekonomi gibi birçok dalında örgün eğitim alarak veya açık öğretim fakültelerinde sadece sınavlara girerek Lisans tamamlayabilirler.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Çalışanlarının Maaş Aralıkları

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım
Bankacılık Sigortacılık Bölümü Çalışanlarının Maaş Aralıkları

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olan ve KPSS ile ataması yapılan bir kişi memur maaşı alacaktır. Mevcut durumda memur maaşları ise ortalama 3.500 Türk Lirasıdır. Bu ücret kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. Bireyler özel kurumda çalışıyorlarsa maaşları memur maaşına göre daha düşük olabilir. Ancak kendilerini geliştirmeleri ve kuruma sürekli olarak katkı sağlamaları durumunda maaşlarında belli dönemler artışlar sağlanır. Özel kurumların çalışanlarına tanıdığı hakları merak ediyorsanız Kariyer kategorimizden detaylarını öğrenebilirsiniz.

  • Bankacılık sigortacılık bölümü,
  • Bankacılık sigortacılık bölümü nedir,
  • iş alanları,
  • Bu bölümü kazananlar,
  • Mezunlar ne iş yapar,
  • Bankacılık kazandım, Bankacılık okunur mu,
  • Bu bölüm okunur mu,
  • Bankacılık iş alanları,
  • 2 yıllık bankacılık,
  • 2 yıllık mezun alan bankalar,
  • Bankacılık myo mezunları iş arayışı.

Sorularınız için bankaciyim net’i takip edebilir, sosyal medya hesaplarımız üzerinden aklınıza takılan diğer sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kazananlar Özel Haber - Bankacıyım

Bankaciyim –  PersonelalimlariKariyerplani

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

1 adet yorum var, sen de görüşlerini yaz!

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.