Ana SayfaSağlıkDomuz gribine yakalanan 2 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti

Domuz gribine yakalanan 2 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2 Yaşında olan kız çocuğunda H1N1 virüsü tespit edilerek tedavi görmesi  için sevkinin yapıldığı Elazığ’da hayatını kaybettiği Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin tarafından bildirdi.

Şahin, gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında, ocak ayına girildiği günden bu zamana kadar 25 hastanın nefes alamama,soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, yüksek ateş şikayetleri ile Tunceli Devlet Hastanesi’ne başvuru yaptığını aktardı.

Şahin, başvuruda bulunan 25 hastanın 19’undan H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle kan numunesi alınarak Erzurum Halk Sağlığı Bölge Laboratuvarına gönderilmiş olduğunu ve  yapılan tetkiklerden sonra  11 hasta için pozitif sonuçlara varılmış olduğunu “Pozitif yönde tetkikleri sonuçlanan 11 hastamızdan 9’u sıhhatlerine kavuşarak taburcu oldular. 2 yaşındaki küçük kızımız sevk edilmiş olduğu Elazığ’da hayatını kaybetti. Bir hastamızın ise halen Tunceli Devlet Hastanesinde tedavisine devam edilmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

“Risk taşıyan guruplar mutlak suretle grip aşısı yaptırmaları gerekli”

 Tunceli Devlet Hastanesi’ne şuan için hasta başvurularının sürdüğünü aktaran Şahin,  “Burada  şeker,kalp, tansiyon rahatsızlığı, gibi kronikleşmiş hastalıkları bulunan ileri yaş ve özellikle 65 yaş üstü, hamileler ve toplu alanlarda çalışan, riskli alanlarda çalışan özellikle sağlık personeli görevini yürütenlerin mevsimsel olarak gelen grip aşılarını yaptırmalarını önermekteyiz. Bunun özellikle bağışıklık sistemi koruyucu noktasında ciddi bir katkısı olduğu için grip aşılarını yaptırmaları gerekir.” ifadelerine yer verdi.

 Şahin, bu virüs açısından şuan için Tunceli’de endişe duyulacak derecede bir durumun olmadığının altını çizerek,  gerekli olan tüm önlemlerin alınmış olduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.