Ana SayfaEkonomiBorsa'da Bu Hafta Neler Oldu?

Borsa’da Bu Hafta Neler Oldu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Borsa İstanbul’da bu hafta işlem gören hisse senetleri, haftalık olarak ortalama yüzde 2,11 düzeyinde bir düşüş yaşarken, haftanın en çok kazandıranı yine altın oldu.

Bu hafta Borsa İstanbul’da genellikle düşüş endeksli bir dönem geçirildi. Haftalık olarak göz atıldığında hisse senetleri için ortalama üzere 2,11 düzeyinde bir düşüş kaybı yaşanırken, dolar yüzde 0,03’lük değer kaybı ile haftayı kapattı. Haftanın kazandıranı ise yüzde 0,57’lik değer artışı ile altın oldu.

Borsa İstanbul’da bu hafta içerisinde en yüksek görülen BIST 100 Endeksi seviyesi 115 bin 93,30 oldu. Bu puan aynı zamanda Borsa İstanbul’un tarihindeki en yüksek değer olarak kayıtlara geçti. En düşük olarak kayda geçen değer ise 108 bin 712,60 puan olurken, bir önceki haftanın kapanışına göre Borsa İstanbul bu haftayı yüzde 2,11’lik düşüş yaşayarak 108 bin 949,35 puandan kapattı.

Bu Hafta Da Altın Kazandırdı

Kapalıçarşıda ise bu hafta altın kazandırdı. İşlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatında yüzde 0,57’lik bir artış yaşandı. Gram altının fiyatı 159,50 Türk Lirası’na çıkarken, Cumhuriyet Altını’nın fiyatında yaşanan artış yüzde 0,66 oranında gerçekleşti. Cumhuriyet altını bin 68 Türk Lirası’na yükselirken çeyrek altının Kapalıçarşıdaki satış fiyatı 262 Türk Lirası’na kadar yükseldi.

Hafta içerisinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda haftalık bazda Dolar yüzde 0,03’lük bir değer kaybı yaşadı. Dolar 3,8640 Türk Lirası’ndan haftayı kapatırken, onu yüzde 0,09’luk artış ile 4,5030 Türk Lirası’na yükselen Euro izledi.

Bireysel Emeklilik Fonlarında bu hafta yaşanan değer kaybı yüzde 0,46 oldu. Yatırım fonları hafta genelinde yüzde 0,13’lük değer kazanırken, kategorisel olarak göz atıldığında haftanın en çok kazandıran yatırım fonu yüzde 1,71 ile kıymetli madenler fonu oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.