Ana SayfaEkonomi2018'de Beklenen Zam Artış Oranları!

2018’de Beklenen Zam Artış Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Korn Ferry Hay Group’un her sene gerçekleştirdiği “Ücret ve Yan Haklar” araştırmasının sonuçları yayınlandı.

Yayınlanan sonuçlara göre, gelecek yıl özel sektörde tahmin edilen maaş artış miktarı yüzde 10’a tekabül etti. Yerli ve yabancı şirketlerin bu sene aynı oranda maaş artışlarına gidecekleri açıklanan araştırmada, 2018 yılında en çok hangi sektörün maaşlarda zam artışına gideceğini, hangi sektörlerin maaş artışlarında diğer sektörlere göre geride kalacağına dair açıklamalar yapıldı.

Emeklilik ve Hayat Sigortası Türkiye Ortalamasının Altında!

Yüzde 39’u uluslararası ve yüzde 61’i ulusal olmak üzere 1.578 tane şirketin katılımı yapılan araştırmadan, enerji ve dağıtım perakende sektörü yüzde 11,7 oranındaki zam ile en yüksek zam yapan sektörler arasında yer alıyor. Bunun takibinde petrokimya ve gaz, savunma sanayi, madencilik ve liman sektörleri de Türkiye ortalamasının üzerinde maaş zammı yapmayı hedefleyen sektörler arasında yer aldı. Emeklilik ve hayat sigortası ile çağrı merkezi sektörleri ise yüzde 9 oranındaki zam artışı ile Türkiye ortalamasının altında kalan sektörler arasında yer aldı.

Baz Ücret Artışında Belirgin Farklılaşma Yok

Yapılan araştırma ile ilgili görüşlerini paylaşan Korn Ferry Hay Group Bilgi Hizmetleri Müdürü Ersin Yıldırım, kurda meydana gelen değişim ve enflasyonun çift haneli rakamlara kadar çıkması sebebi ile ücret yönetiminde 2017 yılı, geçmiş yıllara kıyasla sektörler arasında baz ücret artış bütçesinde belirgin farklılaşma olmadığını söyledi.  Baz ücret artışlarında marjinal kapsamda farklılaşmayan şirketlerin performans yönetimi ile birlikte çalışanların kariyer gelişimi ve prim sistemlerini merkezine almayı hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, geçmiş dönemlerde sektörler arasındaki ücret artışlarına ayrılan bütçelerin yüzde 5-10 seviyesinde olduğunu, 2017 yılında söz konusu dağılımın yüzde 9-12 arasında olduğunu, bunun sonucunda sektörler arasındaki temel ücret farklarının azalacağının görülebileceğini söyledi.

Beklenen Zam Artış Oranları

Yapılan araştırma kapsamında beklenen ücret artışları ise Enerji Dağıtımı ve Perakende sektöründe yüzde 11,7 oranında, Savunma Sanayi sektöründe yüzde 11,4 oranında, Petrokimya ve Gaz sektöründe yüzde 10,3 oranında, Lastik Üretimi  sektöründe yüzde 10,3 oranında, Madencilik sektöründe yüzde 10,2 oranında, Liman sektöründe yüzde 10,1 oranında, Kimya, Tekstil, Teknoloji, Sigorta, Perakende, Otomotiv, Metal, Lojistik, İnşaat, İlaç, Hızlı tüketim malları, enerji ve bankacılık sektöründe yüzde 10 oranında, eğitim sektöründe yüzde 9,9 oranında, Emeklilik ve Hayat ile Çağrı Merkezi sektöründe is yüzde 9 oranında.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.