Ana SayfaEkonomiAntalya’nın Hedefi 14 Milyon Turist

Antalya’nın Hedefi 14 Milyon Turist

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Antalya bu sene rekor turiste ev sahipliği yapmayı hedeflerken, 18.05.2018 tarihi itibariyle kente giriş yapan turist sayısı 2 milyon kişiyi aştı.

Antalya’nın 2018 Hedefi Yüksek!

Antalya yerli ve yabancı turistin uğrak noktalarından olmaya devam ederken, 2018 yılına iyi bir giriş yaptı. Kenti Mayıs ortasına kadar ziyaret eden turist sayısı iki milyon kişiyi geçti.

Bilindiği üzere Antalya 2016 yılında ciddi bir turist kaybı yaşadı. Rus turistlerin kente olan ilgisi azaldı. Avrupa’dan kente ve ülkemize gelen yabancı turist sayısında da büyük kayıplar yaşandı. Sektör geçen sene kaybının bir kısmını geri alsa da, eski günlerini arattı. Bu kapsamda 2014 ve 2015 yılları sektör için en iyi yıllar olarak gösteriliyor.

Antalya turizm sektörü 2018’e ise iyi başladı. Kent turist sayısında yüksek bir rakamı hedeflerken, yılın ilk 4,5 ayında kaydedilen veriler sektör için umut oldu. Yılın ilk 4 ayında Antalya’ya gelen turist sayısı 1 milyon 201 bin civarında oldu. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine yüzde 41’lik fark attı.

Yılın beşinci ayı olan mayısın ilk iki haftasında kente gelen turist sayısı gün bazında 47 bini buldu. Mayısın ikinci haftası sonrasındaki verilerse günlük turist sayısının 55 bine yükseldiğini gösterdi. Bu sayının mayıs ayı sonunda günlük 60 olması bekleniyor.

Antalya Havalimanı tarafından kayıt altına alınan veriler incelendiğinde, havaalanına inen turist sayısı 20 Mayıs 2018 itibariyle 2 milyon 178 bin olarak hesaplandı. Bunun 976 bin 347 kişisi ise mayıs ayının ilk gününden söz konusu tarihe kadar giriş yapanlardan oluştu.

2017 yılının aynı döneminde Antalya’ya gelen turist sayısı ise bir milyon 488 bin kişi olarak kayda alınmıştı. 2016 yılındaki sayı ise 1 milyon 234 bin kişi olarak açıklanmıştı.

2017’de Antalya 10milyon 500 bin turiste ev sahipliği yaptı. Kentin bu yılki hedefi ise 14 milyon kişiye yükseldi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.