Ana SayfaEkonomiOtomotiv İhracat Liderliğini Yine Kaptırmadı!

Otomotiv İhracat Liderliğini Yine Kaptırmadı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

TİM, dün Mayıs ayına ilişkin ihracat verilerini açıkladı. Veriler incelendiğinde mayıs ayının ihracat şampiyonunun 2 milyar 800 milyon dolarla otomotiv sektörü olduğu görüldü.

Otomotiv İhracatta Gaza Bastı

TİM tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Mayıs ayı ihracatını artırdı. İhracatın yüksek olduğu sektörler arasında otomotiv, hazır giyim ve kimyevi madde sektörleri dikkat çeken rakamlara ulaştı.

Mayıs ayı ihracatı pazarlarının başını ise Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve İspanya çekti. İhracattan elde edilen gelirse 346 milyon dolara yükseldi.

Otomotiv sektörü mayıs ayı genelinde tam 2 milyar 800 milyon dolarlık ihracata imza attı. Sektörün ihracatı yıl bazında yüzde 7,9 arttı.

Türk hazır giyim sektörü 1 milyar 490 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşırken, bunu kimyevi maddeler sektörü takip etti. Kimyevi madde ihracatının Mayıs ayı kazancı ise 1milyar 460 milyon doları gördü.

TİM verilerine göre yılın beşinci ayında ihracat hızını artıran sektörlerin başında taze meyve-sebze sektörü geldi. Artış yıl bazında yüzde 65,8’e kadar yükseldi. Savunma ve havacılık sanayi aynı dönemde ihracatını yüzde 44,3 artırdı. Demir ve demir dışındaki metallerinde ihracatında belirlenen artışsa yüzde 25,8 seviyesinde gerçekleşti.

Mayıs ayında hayata geçen ihracatta Avrupa Birliği’ne yönelik dış satım yüzde 18,8’lik yükseliş sonrasında, toplamdan yüzde 51,6’lık pay aldı.

Rusya’ya Gerçekleşen İhracat Yüzde 56 Arttı

İhracatın ilk beşi arasında bulunan Almanya’ya yönelik dış satım bu dönemde yüzde 10,2 arttı. İngiltere’ye yapılan ihracat yüzde 13’lük sıçrama kaydetti. Bunların yanında Türkiye İtalya’ya yaptığı ihracatı yüzde 23,8 artırmayı başardı.  İspanya’daki yükseliş yüzde 51,8’e varan oranda hesaplandı. Bu dönemde en iyi çıkış ise Rusya’da yakalandı. Rusya’ya yapılan ihracat yüzde 56 artış kaydetti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.