Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanlığı Hastanelerin Borcunu Devraldı!

Maliye Bakanlığı Hastanelerin Borcunu Devraldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanlığı 43 üniversite hastanesinin borcunun 2.9 milyar liralık bölümünü devraldı.

Üniversitelerin Şirketlere Olan Borcunu Maliye Bakanlığı Ödeyecek

Maliye Bakanlığı tarafından 43 üniversite hastanesinin ilaç şirketlerine ve medikal şirketlerine olan borçlarının 2.9 milyar liralık bölümü devralındı. Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada medikal ve ilaç şirketlerinden 400 milyon liralık indirim aldıklarını, ödemeleri de 27 Haziran tarihinde yapacaklarını, bu borçların yeniden birikmemesi adına da ek önlemler alacaklarını söyledi.

400 Milyon Lira Erken Ödeme İndirimi Alındı

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamasında üniversite hastanelerinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki dönemlere ait ilaç şirketlerine ve medikal şirketlerine olan borçlarını Maliye Bakanlığı olarak üstlendiklerini, 27 Haziran 2018 tarihinde ödeme yapacaklarını, ödemeyi erken yapacak olmalarından dolayı 400 milyon liralık indirim aldıklarını, bu devralma sayesinde üniversite hastanelerinin borç yükünden kurtulmuş ve sağlık hizmetlerini sunmakta zorlanmamış olacaklarını da söyledi.

İlaç Şirketleri Ödemelerini 28 Haziran 2018’de Alacak

Naci Ağbal basın mensuplarına yaptığı açıklamada Bakanlık olarak 43 üniversite hastanesinin 31 Aralık 2017’den önceye ait ilaç ve medikal şirketlerine olan borçlarını üstlendiklerini, bahsi geçen tarih itibariyle 43 hastanenin toplam olarak 3.8 milyar lira borcu bulunduğunu, yapılan kanuni düzenlemeden sonra ilaç şirketlerinin ve medikal şirketlerinin üniversite hastanelerine başvurduklarını, Maliye Bakanlığı’nın da bu borcun 2.9 milyar liralık kısmını ödeyeceğini, erken ödeme yapacak olmaları sebebiyle 400 milyon liralık da indirim elde ettiklerini, üniversiteler tarafından Maliye Bakanlığı’na bu borçlarla ilgili yapılan başvuruların değerlendirmeye alınarak bu kararın verildiğini, en çok borcu olan üniversite hastanelerinin Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çapa Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi olduğunu, normal şartlarda ödemelerin 12 Temmuz 2018 tarihinde başlayacağını, ancak Maliye Bakanlığı’nın 27 Haziran 2018 tarihinde ödemelere başlayacağını, bu tarihte Bakanlığın borç tutarlarını hastanelere aktaracağını, 28 Haziran 2018 tarihinde hastaneler tarafından şirketlerin hesabına ödemelerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.