Ana SayfaEkonomiÜreticiler Dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları Ay Sonunda Bitiyor

Üreticiler Dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları Ay Sonunda Bitiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çiftçi Kayıt Sistemi desteklerinden yararlanmak isteyen üreticiler dikkat! Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğunu, sisteme kayıt olmayanların desteklerden yararlanamayacağını ifade etti.

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurularında Son Gün 30 Haziran!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Başkan Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırmayan çiftçileri uyardı. Üreticilerin sisteme kayıt olmamaları halinde desteklerden yararlanamayacağının altını çizerek, başvuruların 30 Haziran 2018 tarihinde son bulacağını dile getirdi.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olma özelliği taşıyan tarım alanının an itibariyle 23 milyon 375 bin hektar olduğunu söyleyen Bayraktar, geçen senenin kayıtları hakkında bilgiler aktardı. Buna göre 2017’de ÇKS’ye 14 milyon 805 bin hektarlık kayıt yapıldı. Bu kapsamda kayıt dışı 8 milyon 570 bin hektarlık araziye denk geldi. TZOB Başkanı bu alan büyüklüğününse Hollanda’daki tarım arazilerinin 4,5 katı olduğunu söyledi.

Üreticilere Mazottan Prime Kadar Birçok Destek Veriliyor

TZOB başkanı Çiftçi Kayıt Sistemi dahilinde sağlanan desteklerin neler olduğunu da açıklamasına ekledi. Buna göre ÇKS’ye kayıtlı üreticilere mazot, yem bitkileri, Kimyevi madde ve prim destekleri veriliyor. Sisteme kayıt olmayan üreticilerse tüm bu desteklerden yararlanma şansını kaybediyor. Bu kapsamda sisteme kayıt yaptırmak çiftçinin yararına oluyor.

TZOB başkanı açıklamasında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuru yapmayan üreticilerin düşük faizli kredi imkanından da yararlanamayacağını, tarım sigortasına başvurularının söz konusu olamayacağını belirtti. Doğal afetlere işaret ederek, olası bir zarar halinde üreticilerin kredilerinin ertelenmesinin söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Aynı çerçevede doğal afet desteklerinden de yararlanamayacaklarını aktardı. Üreticilerin sisteme kayıtlarının her açıdan önemli olduğunu ifade ederek, son başvuru tarihinin 30 Haziran 2018 olduğunu tekrarladı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.