Ana SayfaKredilerMerkez Bankası’ndan Faiz İndirimi Açıklaması

Merkez Bankası’ndan Faiz İndirimi Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez bankası son yaptığı açıklama ile marjinal fonlama oranının 8.50’den 8.25’e indirildiği belirtildi.Para Politikası Kurulu (PPK) başkanlığını Merkez Bankası Başkanı olan Murat Çetinkaya’nın yaptığı toplantıda son faiz indirimlerini açıkladı.

Para Politikası Kurulu toplantısında yapılan açıklamalarda marjinal fonlama oranı 8.25 oranında indirime uğrarken 7.25 olan borçlanma faiz oranı ve yüzde 7.25 olan haftalık vade repolu politika faiz oranında bir değişiklik yapılmadı ve oranlar aynı düzeyde kaldı. 

Kurulda yapılan açıklamaların devamında para piyasası içinde saat 16:00 ile saat 17:00 arası gecelik vade ile yapılan borçlanma faiz oranı 0’da kaldı. Merkez bankası borç verme oranı da normalde 10 olan yüzdesini 9.75 değerine indirdi.

Enflasyon’da Düşüş Bekleniyor

Para Merkezi Kurulu’nda yapılan açıklamalarda son yıllardaki faiz oranları da değerlendirildi, iktisadi faaliyetler içinde ivme kaybedildiği açıklandı. Toplantıda turizm oranlarının ülkeyi olumsuz etkilemesinin kısa süreceği, ihracat değerlerinin ise artacağı belirtildi. Bu anlamda özellikle Avrupa Ülkeleri’nden çok fazla talep olduğu belirtildi. 

Gıda ürünlerinde fiyatların aşağı çekileceği belirtilen toplantıda enflasyonda kısa süreli bir düşüş beklendiği belirtildi. Para politikasında sabit durmanın önemli olduğu ve kısıtlamalara devam edilmesi gerektiği belirtildi. Benzin, akaryakıt ve benzeri ürünlerde vergi ayarlarının ekonomiyi ve enflasyonu sınırlandığı bilindiği için bu konuda istikrarın devam edeceği de toplantıda bildirildi. 

Para Merkezi Kurulu toplantının detaylarının yer aldığı özet bildirisini 5 gün içinde açıklayacaklarını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da New York’da, Bloomberg baş editörü olan John Micklethwait ile görüştü. Burada Micklethwain’in sorularını cevaplayan Tayyip Erdoğan, merkez bankasının yaptığı faiz açıklamalarıyla ilgili olarak faiz indirimlerinin devam etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, du durumun yatırımcılar için önemli olacağını vurguladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.