Ana SayfaEkonomiABD’de Tarım Dışı İstihdam Arttı

ABD’de Tarım Dışı İstihdam Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Çalışma Bakanlığı’nın hazırladığı verilere göre ülkede Eylül ayında tarım dışı istihdam oranında artış yaşandığı tespit edildi. Açıklanan verilere göre tarım dışı istihdam Eylül ayında 156 bin arttı,işsizlik oranı ise yüzde 5 oldu. ABD Çalışma Bakanlığı açıkladıkları verilerde işsizlik oranının bekledinilen orandan yüksek olduğunu dile getirdi. Açıklanan verilere göre yüzde 5 olan işsizlik yüzde 4,9 olarak tahmin ediliyordu. İstihdam oranının ise 156 bin yerine 172 bin olacağı tahmin ediliyordu. 

Açıklanan verilere göre Amerika Birleşik Devleti’nde Eylül 2016’da tarım dışı istihdam beklenenden az miktarda gerçekleşirken işsizlik ise beklenenin üstünde bir oranda gerçekleşti. Açıklanan raporda ortalama saatlik kazançlar da açıklandı. Ortalama saatlik kazançların 2016 Eylül ayında aylık yüzde 0,2 ile düşüşe geçti ve beklenilen oranın altına geriledi. Beklentinin aylık yüzde 0,3 olduğu bildirildi. Yıllık bazın da yüzde 2,6 oranında olduğu bildirildi ve beklentiyle eşit olduğu açıklandı. 

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı raporda bir önceki ayın istihdam verilerine göre artış yaşandı.151 bin olan istihdam eden kişi sayısı 167 bine yükseldi. Önceki iki ayın sonuçlarına göre tarım dışı istihdam oranında artış olduğu belirlendi. 2016 Eylül ayında işgücüne katılım oranında da artış yaşandı. Önceki ay içinde yüzde 62.8 olan işgücüne katılım oranı Eylül ayında yüzde 62.9’a yükseldi. 

ABD’de yaşaya işverenler Eylül ayında istihdamın devam edeceğini belirtti. Florida’daki Raymond James Financial’de şef ekonomist olan Scott Brown ise istihdam artışında çok az derecede bir yavaşlama olduğunu ve bunun önemsiz olduğunu belirtti. Yapılan araştırma sonrası açıklanan verilerle dolarda da yükselme görüldü. Eski değeri 3.0547 seviyesinde olan dolar 3.0398 değerine yükseldi. İstihdam sonuçlarının pisaya içinde etkili olacağını ve faiz oranlarını arttıracağı belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.