Ana SayfaEkonomiİLBANK Terörden Etkilenen Bölgelere 8 Milyon Lira Destek Yaptı

İLBANK Terörden Etkilenen Bölgelere 8 Milyon Lira Destek Yaptı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bakanlığa bağlı olan İller Bankasının (İLBANK) yeni yatırımlar yapacağı öğrenildi. Bu yatırımlarla birlikte yerel yönetimlerdeki ilçe ve köylerin ihtiyaçları karşılanmaya çalışılacak. Ayrıca şehirlerin daha modern bir yapıya bürünmesi ve şehir yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.  

Bu yatırım projeleri dahilinde İLBANK’ın daha önce 2016 yılı içerisinde 6 milyar liralık kredi sunduğu ve 500 milyon liralık hibe gerçekleştirdiği açıklandı. Bu kredi ve hibelerle birlikte altyapı, üst yapı projeleri ile şehircilik sektörüne yönelik tam 150 farklı işin tamamlandığı belirtildi.  

Terörden etkilenen merkezlere 8 milyon lira 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre doğu ve güneydoğuda terörden etkilenen illere 8 milyon liralık nakit aktarımında bulunulduğu söylendi. Açıklamada şunlar yer aldı: ” Altyapı, üst yapı ve şehircilik sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarla illere en büyük desteği veren İLBANK doğu ve güney doğuda terörden zarar gören illerimize 8 milyon liralık destekte bulundu. Hakkari’nin Yüksekova ilçesine, Şırnak’ın Silopi ilçesine, Cizre’ye , İdil ve merkez ilçelerine yapılan bu destekler ile bölgelerin içme suyu ve kanalizasyon sistemlerinde yenileme ve tamir çalışmaları yapılacak. ” 

Açıklamada ayrıca İLBANK ile İslam Kalkınma Bankası arasında bir anlaşma yapıldığı belirtildi. 150 milyon liralık kredi anlaşması ile birlikte yerel yönetimlerin şehir içi ulaşım sistemlerinin daha iyi bir şekilde hizmet  vermesi için projelerin hayata geçirileceği söylendi. 

Bu konu hakkında görüşlerini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: ” İller Bankası’nın yerel yönetimlerimize sağlamış olduğu kredi ve hibeler bir çok sorunların çözülmesine vesile oldu. Bir çok il ve ilçelerimizdeki alt ve üst yapı sorunları giderildi. Yeni projeler hayata geçirildi. İller Bankamız her zaman olduğu gibi şehirlerimizin sorunlarına çözüm ve daha modern bir yapı hal almaları için çalışmalarını sürdürmeye hız kesmeden devam edecektir. ” dedi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.