Ana SayfaEkonomiTÜİK: Yurt Dışı ÜFE’de Artış Kısmi

TÜİK: Yurt Dışı ÜFE’de Artış Kısmi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2016 yılı eylül ayı verilerine göre; eylül ayı yurt dışı üretici fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,06 arttı.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen ürünlerin üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi, 2016 yılı eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,06 oranında arttı.

Geçen Eylül Ayı’na Göre Azalış Var, Geçen Yıla Göre Artış!

Yurt dışı üretici fiyat endeksi 2015 yılının eylül ayı rakamlarına göre yüzde 2,10 oranında düşüş yaşadı. YD-ÜFE bir yıllık bir zaman dilimi ortalamasına göre ise yüzde 6,76 oranında artış gösterdi.

Sanayi sektöründeki YD-ÜFE oranlarından bahsedecek olursak; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yd-üfe oranları  bir önceki aya göre yüzde 0,16 civarında artarken; imalat sektöründeki yurt dışı üretici fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,06 oranında artış gösterdi.

YD-ÜFE oranlarının bir önceki aya göre en çok artış ve azalma gösterdiği alt sektörlere örnek verecek olursak; rafine petrol ürünleri ve kok kömüründe endeks yüzde 2,34; gıda ürünlerinde endeks 1,59; diğer madencilik ürünlerinde endeks yüzde 0,5 artış göstermiştir. Yurt dışı üretici fiyat endeksi bir önceki aya göre düşüş gösteren alt sektörler arasında ise; bilgisayarlar, elektrikli ürünler ve optik ürünlerdeki endeks yüzde -2,10; kimyasal ürünlerdeki endeks yüzde -1,7; diğer mamul ürünlerdeki endeks yüzde -1,41 düzeyinde gerçekleşmiştir.

Ana sanayi ürünlerine göre bakıldığında ise 2016 yılı yurt dışı üretici fiyat endeksinde eylül ayındaki artışın en fazla enerji mallarında gerçekleştiği görülmüştür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.