Ana SayfaEkonomiBakan Faruk Özlü: Ülkemizden Çıkan Yabancı Yatırımcı Tekrar Geliyor!

Bakan Faruk Özlü: Ülkemizden Çıkan Yabancı Yatırımcı Tekrar Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) eylül ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bakan Faruk Özlü yerli ve yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinin tekrar artışa geçtiğini belirterek, önümüzdeki süreçte sanayinin hızla büyüyeceğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2016 eylül ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2015’in Eylül ayına göre yüzde 3,1 oranında düşüş gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmamış sanayi büyüme endeksi ise yüzde 4,1 oranında azaldı. İstatistiklere göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmamış sanayi üretim endeksi ise eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8 oranında düşüş gösterdi.

Döviz Kurundaki Dalgalanma ve Konjonktürel Sebepler Kötü Etkiledi!

İhracat pazarındaki gelişmelerin sanayi üretim endeksinde düşüşe neden olduğunu belirten Bakan Özlü, iç pazarda yaşanan gelişmelerin de endeksin düşüşünde etkisi olduğunu söyledi. Özlü, ayrıca döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmalar, komşu ülkelerdeki sıkıntılı dönemlerin ticaret kanallarını daraltması ve ülke içindeki siyasi ve sosyolojik çalkantılı dönemin ticarette yatırım harcamalarının askıya alınması sebebi ile sanayi üretiminin aşağı çekildiğini belirtti.

Bakan Faruk Özlü sanayideki bu düşüşün sona ereceğini ve 4. çeyrekte bir sıçrama yapacağını belirterek, “Önümüzdeki dönem hem attığımız adımların etkisi hem de finansal piyasaların öngörülebilir bir hal alması ile sanayimiz çok daha hızlı büyüyecektir.” şeklinde konuştu. Bu aşamada iyimser beklentilerin gerçekleşmesi piyasaların da en ihtiyacı olan durum konumundadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.