Ana SayfaEkonomiİş Kurmak İsteyenlere Kosgeb'ten 50 Bin Lira Destek

İş Kurmak İsteyenlere Kosgeb’ten 50 Bin Lira Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devlet, iş kurmak isteyenleri para kazanmaları ve iş kurmaları konusunda oldukça cezbedici tekliflerle teşvik ediyor. Bunlardan biri ve en önemlisi ‘Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen teşvikler. Bu fırsattan yararlanmanın ilk koşulu ‘girişimcilik eğitimi’ almak. Kosgeb’ ten edinilen bilgilere göre, kursları, 32 saatlik ücretsiz eğitim kursuna giderek veya evinizde bilgisayar başında alabiliyorsunuz. Eğitimi tamamlayanlar hibe ve faizsiz kredi almaya hak kazanıyor.

İş Kurmak İsteyenlere Bir Sürü Seçenek Var

Bu haktan faydalanmak için sigortalı bir işte çalışmıyor olmak, şirket ortağı veya sahibi olmamak gerekiyor. 32 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri‘ni Kosgeb’in personelleri veriyor. İşlerini bu program sayesinde kuran eski kursiyerler tecrübelerini aktararak yeni kursiyerlerin cesaretlenmesini sağlıyor. İş kurma ve destekle ilgili her şey  bu kurslarda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Ayrıntıları öğrenmek isteyenler ise ‘kosgeb.gov.tr’ internet adresine tıklayabilir veya ‘444 1 567’ numaralı hattı arayabilirler.

Kosgeb Desteği Nasıl Alınır?

Girişimciler KOSGEB Eğitimine başvurup eğitim süresince 32 saatlik ders görüyorlar. Derslerin hepsini alıp sorunsuz geçenler, şirketini kurmak için çalışmalara başlıyor. İş planlaması bittikten sonra KOSGEB jürisine iş planlarını anlatıyorlar. Eğer jüri projeyi yani işi ve iş planını onaylarsa kursiyer 50 bin TL’lik hibe ve 100 bin TL’lik kredi almaya hak kazanıyor.

Kosgeb’ in Destek Bütçesi Her Yıl Katlanarak Artıyor

KOSGEB bütçesinin her yıl artmasında hiç şüphesiz ki ülke ekonomisinin iyiye doğru gitmesinin payı büyük. Durum böyle olunca devlette iş kurmak isteyen girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor.2015 yılında 351 milyon lira olan Kosgeb bütçesi 2016 yılında 991 milyona çıktı. Bunun her yıl katlanarak artacağı tahmin ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.