Ana SayfaEkonomiYeni Yılda Araç Muayene Ücretleri de Zamlanacak!

Yeni Yılda Araç Muayene Ücretleri de Zamlanacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni yıl gelmeden zamları gelmeye başladı. Öncelikle alkol ve tütünden alınan vergilere yapılan zamlar, sıfır kilometre araçlardan alınan ÖTV’nin artırılmasıyla devam etti. 2017 yılında araçlardan alınacak muayene ücretlerinin de zamlanacağı açıklandı.

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak araç muayene zamları, bütün motorlu taşıtları kapsayacak. Motorlu araçlardan alınan muayene ücretleri aracın cinsine ve türüne göre farklılık gösterdiği gibi, yapılan zam oranları da muayene ücretlerine farklı meblağlarda yansıtılmıştır.

Otomobil Muayene Ücretler 198 Liraya Yükseldi!

2017 yılına girilmesi ile birlikte otomobil muayene ücretleri 191,16 Türk Lirası’ndan, 198,24 Türk Lirası’na yükselecek. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerden alınan muayene ücretleri yeni yılla birlikte; 258,42 Türk Lirası’ndan 267,86 Türk Lirası’na yükselecek.

Minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 2016 yılı sonuna kadar 191,16 Türk Lirası olarak tatbik edilen muayene ücretleri; 198,24 Türk Lirası’na yükselecek. Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 2016’nın son gününe kadar 97,94 Türk Lirası olarak uygulanan muayene ücretleri, 101,48 Türk Lirası seviyesine çıkacak.

1 Nisana Kadar Ticari Araçlara Kar Lastiği Zorunlu!

1 Aralık 2016 itibari ile kar lastiği takmak ülkemizde zorunlu. Aslında bu mecburiyet her yıl aralık ayı ile birlikte başlamakta. Hususi araç sahipleri için kar lastiği takmamanın herhangi bir cezası bulunmazken, ticari araç sahiplerine kar lastiği takmaması durumunda 602 lira ceza tatbik ediliyor.

Kar lastiği takmama cezasına da yüzde 3,83 oranında zam yapıldı. Söz konusu zamma göre 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren kar lastiği takmayan ticari araçlara 625 Türk Lirası ceza tatbik edilecek. Kar lastiği takma zorunluluğu ticari araçlar için 1 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.