Ana SayfaEkonomiTOKİ Başkanı Ergün Turan: 2017’de Rekor Kıracağız

TOKİ Başkanı Ergün Turan: 2017’de Rekor Kıracağız

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, TOKİ’nin 2017 yılında rekor kıracağını ve vatandaş için ‘’dost eli bir kuruluş’’ olmaya devam edeceğini söyledi.

Vatandaşlar için dost eli

TOKİ Başkanı Ergün Turan açıklamasının devamında, ‘’ Türkiye’de konut ihtiyacının karşılanmasında devletin nerdeyse tek girişimci ve üretici kuruluşuyuz. Bu kimliğimiz ile milletimizin beklentilerini hayta geçirmek için her gün daha çok çalışıyoruz. Piyasa koşullarında ev sahibi olması zor olan vatandaşlarımızın konut sahibi olması için yıllardır bir dost eli yaklaşımı ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Kurum olarak son 13 yılda 757 bin konut ve 8.712 sosyal donatı ile hizmet verdik. 15 Temmuz’da yaşanan hain girişimden sonra hedeflerimizi yukarı yönde revize ettik ve son 13 yılın en yüksek konut üretimini gerçekleştirdik’’ dedi.

Emeklinin yüzü TOKİ ile güldü

Turan konuşmasının devamında, ‘’ Emekli vatandaşlarımızın konut taleplerini karşılamak için arazi üretiminde yoğun bir çalışma sürecine girdik. Ülkemizde yaklaşık olarak 10,5 milyon emekli vatandaş bulunuyor. Emeklilerimiz için ‘’İkinci Bahar’’ kampanyası uygulayarak onlar için yüzde 25’lik kontejyan ayırdık. Emeklilerimiz Anadolu’da ortalama 250 liradan başlayan taksitler ile Ankara- İstanbul gibi büyük şehirlerde ise 350 -400 lira civarındaki taksitler ile uzun vadeli ödeme koşulu ile yuva sahibi oluyorlar. Bu yıl 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonraki hedeflerimiz her yıl en az 15 bin emekliyi ev sahibi yapmak üzerine kuruyoruz’’ dedi.

İndirim büyük ilgi gördü

2016 yılında pek çok okul, hastane, üniversite ve kamu kuruluşu yapıldığının altını çizen Turan, ‘’ 2016’da 683 adet sosyal donatı inşa ettik ve 2017 yılında bu konudaki yatırımlarımız devam edecek’’ dedi.

Turan, ‘’ Borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyenlere yüzde 20 indirim yapıyoruz. İndirim kampanyamız büyük ilgi gördü.17 bin 150 kişi borcunu kapattı ve tapusunu aldı. Vatandaşlarımız yastık altı ve bireysel tasarruf ile gerçekleştirdi. Bu durum milletimizin ülke ekonomisine olan güvenini ve geleceğine duyduğu güveni gösterir ‘’dedi.

Turan, 2017’de 65 bin sosyal konut inşa edileceğini ve bu alanda rekor kırılacağını sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.