Ana SayfaKredilerSpot Kredi Nedir?

Spot Kredi Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Spot Kredi

Bankaların kişilerin faaliyet gösterdiği alana göre ve harcama kalemlerine göre kredilendirme türleri bulunuyor. Bankalar ticari faaliyetle uğraşanlara, girişimcilere ve KOBİ’lere spot kredi ile finansman yardımında bulunuyor.

Bankaların ne kadar da konut kredisi, ihtiyaç kredisi veya taşıt kredisi ön planda olsa da sapot kredisi de çok kullanılan krediler arasında yer alıyor. Bankaların kullanıma sunduğu spot kredi ticari faaliyette bulunanların kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir kredilendirme türüdür.

Spot kredi doğrudan ticari faaliyette bulunan kişilerin kullanabildiği kısa vadeli bir kredidir. Spot kredide kredinin faiz, anapara, komisyon ve vergi ödemeleri belirlenen vade sonunda ödenebilir. Spot kredinin maksimum vadesi 360 gündür. Ayrıca spot krediler vadesinden önce kapatılamadığı gibi spot kredi faiz oranları sabittir. Yani spot kredi faiz oranları piyasa şartlarına göre değişim göstermez.

Spot Kredi Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

Spor kredi kullanma şartları arasında öncelikli olan kredi kullanın ticari faaliyeti olmasıdır. Spot kredi kapsamında bankalar kişilerden vergi levhası veya ticari faaliyeti gösteren bir belge isterler. Bunun dışındaki spot kredisi alabilmek için gerekli olan şartlar normal kredi kullanabilmek için gerekli şartlar ile aynıdır. Yani spot kredisi kapsamında bankalar kişilerin kredi notu ve banka siciliyle ilgilenir.

Spot Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Spot kredi kullanabilmek için spot kredi veren herhangi bir bankaya ticari faaliyeti gösteren bir belge ile başvurulması gerekir ve kredi limiti çalışması yaptırılmalıdır. Daha sonra banka tarafından belirlenen limit çerçevesinde spot kredi kullanılabilir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.