Ana SayfaEkonomiOPEC Petrol Piyasası Raporu’nu Yayınladı

OPEC Petrol Piyasası Raporu’nu Yayınladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ocak Ayında Petrol Üretimi Düştü

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Ocak 2017 Petrol Piyasası Raporu’nu yayınladı. OPEC’in yayınladığı Petrol Piyasası Raporu’na göre Ocak ayında OPEC günlük petrol üretimi 2016 Aralık ayına göre 890 Bin varil azalarak 32 Milyon 140 Bin varile geriledi. OPEC’in Kasım 2016 tarihinde yaptığı 171. Olağan Toplantısı’nda Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’ne üye ülkeler günlük petrol üretimini 32 Milyon 500 Bin varile indirme kararı almıştı.

OPEC’in yayınladığı Petrol Piyasası Raporu’na göre küresel petrol arzı da Ocak 2017’de geriledi. OPEC verilerine göre Ocak ayında 2016 Kasım ayına göre küresel petrol arzı 1 Milyon 290 Bin varil azalarak 95 Milyon 820 Bin varile geriledi. Ayrıca OPEC’in yayınladığı verilere göre 2017 Ocak ayı küresel petrol arzı 2016 Ocak ayına göre 460 Bin varil azaldı.

OPEC’in yayınladığı verilere göre OPEC’in ham petrol üretimi Ocak ayında bir önceki aya göre 890 Bin varil azalarak 32 Milyon 140 Bin varile geriledi. OPEC’in günlük ham petrol üretimi düşmesi ile OPEC’in küresel petrol üretimindeki payı 2017 Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 33,5 geriledi.

Petrol Piyasası Raporu’na Göre Ocak ayında OPEC üyesi ülkeler arasında ham petrol üretimi en çok Nijerya, Libya ve İran’da artarken Suudi Arabistan, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ham petrol üretimi düştü.

Yayınlanan rapora göre Ocak ayında Nijerya’nın günlük petrol üretimi bir önceki aya göre 102 Bin varil artarken Suudi Arabistan’ın günlük petrol üretimi 496 varil düştü. Ayrıca bu yıl geçen yıla göre petrol talebi 1 Milyon 190 Bin varil arttı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.