Ana SayfaEkonomiHavayolu Trafiğinde Artış Yaşanacak

Havayolu Trafiğinde Artış Yaşanacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her geçen gün daha popüler hale gelen uçak yolcuğu için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün yeni planları yolcu sayısında artış olacağını gösteriyor. Hem mesafelerin kısalması hem de zaman zaman karayolundan daha ucuza gelmesi ile pek çok vatandaşın tercih ettiği havayolu hakkında raporlama çıkaran Müdürlük, Yolcu, Uçak, Yük Serisi ve Tahminleri Raporu ile gelecek yıllarda bu ulaşım sektöründe büyük gelişmelerin yaşanacağının sinyalini veriyor.

Havayolunda Trafik Artacak

2016 yılında hava sahasında uçuş trafiğinin hızlı olduğunun altını çizen DHMİ, 2016 yılında transit üst geçişler dahil toplamda 1 milyon 829 bin 28 olan uçak trafiğinde 2017 yılında daha fazla hareketlilik olacağını ve gelecek yıllarda rekor sayıda uçuşların gerçekleşeceğini belirtiyor. 2017 yılında uçak trafiğinin 1 milyon 959 bin 865’e yükseleceğinin öngörüldüğü raporda ,2018 yılında bu rakamın 2 milyon 135 bin 265 adete çıkmasının durumunda 2019 yılında gerçekleşecek toplam uçuş trafiğinin 2 milyon 305 bin 96 olacağı belirtiliyor.

Yakın Zamanda Yüzde 30 Artış

Raporlama incelendiğinde DHMİ’nin öngörülerine göre yakın zamanda uçuş trafiğinde ciddi artışlar olacağı görülüyor. İç hat uçuş trafiğinin yüzde 23,6 oranında artış göstererek 1 milyon 97 bin 998 rakamını 2019 yılında yakalayacağı belirtilen raporda, dış hatlarda ise bu rakamın yüzde 33,7 oranında artış ile 563 bin 885 olan sayıdan 754 bin 8’e yükselmesi bekleniyor.

4 Milyon Ton Yük Taşınacak

DHMİ raporlamalarına göre Türkiye genelindeki havalimanlarında 2016 yılında 2 milyon 942 bin 884 ton olan yük taşıma rakamının 2019 yılında ise 4 milyon 57 bin 597 tona ulaşması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.