Ana SayfaEkonomiTCMB 1 Milyar Dolarlık Swap İhalesi Açtı

TCMB 1 Milyar Dolarlık Swap İhalesi Açtı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TCMB TL Depo Karşılığı Döviz Depo İhalesi

Türkiye Merkez Bankası enflasyon verilerinin yüksek gelmesinin ardından ve Dolar/TL kurundaki yükselişe müdahale etmek için kullandığı swap ihalelerine bir yenisini ekledi. TCMB Salı günü 1 Milyar Dolarlık TL depo karşılığı döviz depo ihalesi açtı.

Bankacılar tarafından swap ihalesi olarak nitelendirilen TL depo karşılığı döviz depo ihalesi Türkiye Merkez Bankası’nın belli bir vade ile bankalara TL karşılığında döviz sağlaması olarak açıklanıyor. TCMB TL depo karşılığı döviz depo ihalesini likidite yönetim aracı olarak kullanarak Dolar/TL kuruna müdahale ediyor.

Türkiye Merkez Bankası haftanın ikinci işlem gününde 1 Milyar Dolar tutarında ve 1 hafta vadeli TL Depo karşılığı döviz depo ihalesi açtı. TCMB 1 hafta vadeli swap ihalesinin ihale tutarını 1 Milyar Dolar olarak belirlemesine rağmen ihaleye 500 Milyon Dolar teklif geldi ve TCMB ihale karşılığında 1 hafta vadeli 500 Milyon Dolar verdi.

Türkiye Merkez Bankası 1 hafta vade ve 1 Milyar Dolar tutarında açtığı TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde son dönemde olduğu gibi TL’nin faiz oranını yüzde 11 olarak belirlerken dolar faiz oranını yüzde 0,75 olarak belirledi. TCMB 26 Ocak tarihinde buyana swap ihalelerinde Türk Lirasının faiz oranını yüzde 11 olarak belirliyor.

TCMB 18 Ocakta ilk açtığı swap ihalesinde ihale tutarını 500 Milyon TL olarak belirlemişti ve zamanla ihale tutarını kademeli olarak artırdı. Aynı zamanda açılan ilk swap ihalesinde TL faiz oranını yüzde 8 olarak belirleyen TCMB TL faizini de kademeli bir şekilde yükselti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.