Ana SayfaEkonomiPiyasalar Fed’in Martta Faiz Arttıracağını Düşünmüyor

Piyasalar Fed’in Martta Faiz Arttıracağını Düşünmüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fed’in Martta Faiz Arttırma Olasılığı Düşük

Çarşamba günü akşama saatlerinde yayınlanan Ocak ayı FOMC tutanaklarında faiz artırımı ile ilgili ipuçları yer aldı. Yayınlanan Ocak ayı Fed tutanaklarında çoğu Fed yetkilisinin ekonomik görünümün devam etmesi halinde yakın bir zamanda faiz artırılması gerektiğini savunduğu görüldü.

Ocak ayı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanaklarını yorumlayan piyasalar Mart ayında Fed’in faiz arttırmayacağını düşünüyor. Fed toplantı tutanaklarında aşağı yönlü risk olduğunu düşünen ve ekonomide daha fazla netlik isteyen yeklilerin bulunması nedeniyle finansal piyasalarda Fed’in Martta faiz artırmayacağı algısı oluşmuş durumda.

Finansal piyasalarda yapılan yorumlarda Federal Açık Piyasa Komitesi’nin 2017 yılında fazla faiz artırımına gitme konusunda uzlaşıldığı yer alırken Komite’nin 2017 yılında 3 faiz artırımına gideceği de düşünülüyor. Piyasa yorumlarına göre faiz artırımı konusunda yetkililer arasındaki en büyük uyuşmazlık zamanlama konusunda yaşanıyor.

Finansal piyasaların yanı sıra uzmanlarda Fed toplantı tutanaklarını yorumladı. Uzmanlar ABD ekonomisinin 2017 yılında iyi sinyaller vermesine rağmen faiz artışı için ekonomik verilerin beklentileri karışılması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca uzmanlar enflasyondaki yükselişin yeteri kadar olmaması nedeniyle aşağı yönlü enflasyon riskinin olduğunu ve bu yüzden Fed’in faiz arttırmadığını düşünüyor.

Bunlarla birlikte uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s da Fed toplantı tutanaklarını yorumladı. Standart & Poor’s (S&P)  Fed’in 2017 yılında 3 faiz artışı yapacağı ve FOMC tutanaklarına göre Komite’nin yılının ilk faiz artırımını muhtemelen Mayıs ayında yapacağı öngörüsünde bulundu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.