Ana SayfaEkonomiİrlanda, Lüksemburg'u AB'ye Şikayet Etti

İrlanda, Lüksemburg’u AB’ye Şikayet Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İrlanda da Lüksemburg da Pastanın Hepsi Benim Olsun İstiyor

Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alan İngiltere, İrlanda ve Lüksemburg arasında finans gerilimine neden oldu. İrlanda kendi topraklarında daha fazla finans kurumunun olmasını isterken, Lüksemburg’un rekabet şartları çerçevesinde hareket etmediğini iddia ederek AB Komisyonuna Lüksemburg’u şikayet etti.

İngiliz basını bu gün İrlanda ve Lüksemburg arasında yaşanan gelişmeleri aktardı. İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecini fırsat bilen İrlanda ve Lüksemburg’un finans kurumlarını paylaşamadığı haberlere yansıdı. Her iki ülkede bu süreçte topraklarında daha fazla finans kurumunun olmasını isterken, Lüksemburg Avrupa Birliği Komisyonu’na şikayet edildi. Yönetmelik arbitrajı uyguladığını öne süren İrlanda soluğu komisyonda aldı. İngiliz basınındaki haberlere göre İrlanda Finansal Hizmetler Bakanı Valdis Dombovskis 1 Mart tarihinde şikayeti komisyona iletti.

Tüm bu gelişmeler henüz yaşanmadan Amerika merkezli AIG şirketi, tercihini Lüksemburg yönünde kullandığını açıklamıştı. Dünyanın sayılı şirketleri arasında gösterilen AIG Lüksemburg’u Avrupa pazarına yakınlığından dolayı seçtiğini açıklamıştı.

Bu gelişmeleri hazmedemeyen İrlanda ise kendine göre çareler aramaya başladı. Lüksemburg’un finans merkezi kanadından şikayet ardından açıklama geldi. Açıklamayı yapan Nicolas Mackel irlanda’nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Amerika merkezli AIG’in Lüksemburg’u tercih etmesi için birçok neden olduğunu vurgu yapan Mackel, bu nedenleri tek tek açıkladı.

Avrupa Birliğinden ayrılma kararını alan İngiltere, uluslararası platformda faaliyet gösteren bankaların harekete geçmesine neden oldu. 2017’nin başı itibari ile önümüzdeki iki yıllık zaman süresinde Avrupa’daki merkezlerine yenilerini eklemeyi hedefleyen bankalar acil durum planlarını hayata geçirmek için kolları sıvadı. İngiltere2nin finans sektöründeki payı düşünülürse bankaların bu planları uygulamakta haklı oldukları görüldü. Son verilere göre İngiltere’de ülke ekonomisinin yüzde 12’lik bölümünü bu sektörler oluşturuyor. Sektörün en büyük bölümü ise Londra’da yer alıyor. Şehirdeki sektör çalışanı ise 700 binden fazla olarak ifade ediliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.