Ana SayfaEkonomiTürkiye-Rusya Arasındaki Ticaret Krizi Derinleşiyor

Türkiye-Rusya Arasındaki Ticaret Krizi Derinleşiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İthal Edilecek Tarım Ürünleri Askıya Alındı

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari kriz geçen yıl Rus uçağının düşmesi ardından başlamıştı. Bu bir yıllık süreçte Rusya Türkiye’den ithal ettiği birçok sebze ve meyveye kısıtlamalar getirmişti. Şimdi ise tam tersi oldu.

Alınan bilgilere göre Türk ithalatçılar ülkeden alınmakta olan buğday, mısır, ayçiçeği yağı gibi ürünlerin siparişlerini askıya aldı. Başkent’ten yapılan açıklamada herhangi bir yasağın söz konusu olmadığı belirtildi.

Rusya’da faaliyet gösteren bir haber ajansının haberinde ise “Türk ithalatçılar tahıl ürünlerinin bazılarında alımının durdurulduğunu doğruladı” denildi. Bu gelişme üzerine Ekonomi Bakanı açıklama yaparak konuyu aydınlattı. Nihat Zeybekci, “Ülkeden ithalat yapan ithalatçımız bu konuda istekli değil. İthalatçımız Rusya’dan ürün almak istemediğini Bakanlığımıza da iletti” dedi.

Rusya’da yayımlanan bir gazete ise geçtiğimiz hafta bu konu hakkında bir haber yayımlamıştı. Haberde “Türkiye, Rusya’dan vergisiz buğday, Ayçiçek ve mısır yağı ithalatı için izin belgelerini vermiyor” şeklinde bir haber geçmişti. Aynı gazete Rusya’dan ithal edilecek tarım ürünlerine yüzde 130 oranında vergi getirildiğini de iddia etmişti.

Haberin devamında ise şöyle denildi. “Türkiye vergi oranlarını yüzde 130 seviyesine yükseltti. Bu karar Rusya’dan yapılmakta olan ithalatın yasaklanması anlamına geliyor” denilmişti.

Haberin arkasından Ekonomi Bakanlığı açıklama yapmak durumunda kalmıştı. Bakanlık böyle bir yasağın söz konusu olmadığının altını çizerek, “Ülkeden buğday, Ayçiçek ve mısır yağının alımına ilişkin her hangi bir yasağın uygulanmadığını kaydetmişti.

Bu gün gelinen noktada ise bir yasak uygulanmamasına rağmen ithalatçılar Rusya’ya tepkilerini alımları askıya alacak göstermiş oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.