Ana SayfaEkonomiTürkiye Ürün İhtisas Borsasına İzin Çıktı

Türkiye Ürün İhtisas Borsasına İzin Çıktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

100 milyon TL’lik sermaye ile Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketi kurulması kararı Resmi Gazetede yayımlandı.

Bakanlar Kurulu, Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketinin kurulmasına yönelik gerekli izni verdi. Buna göre 100 milyon TL’lik sermayeye sahip Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketinin kurulması öngörüldü.

Şirketin merkezinin Ankara olmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu alınan karar resmi Gazetede de yayımlandı.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketinin kurulması için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu yazılı teklif vermişti. Bakanlar Kurulu bu teklifi değerlendirerek gerekli izni verdiğini açıkladı. Alınan bu karar sebze ve meyve alanında birçok artıyı da beraberinde getirecek. Söz konusu ticarette yeni dönemin başlayacağına işaret eden borsa, hem üreticiye hem tüketiciye kazandıracak.

Bu karar yanında Bakanlar Kurulu bir karara daha imza attı. Bu kararın ise Adıyaman’da Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün kurulması olduğu kaydedildi. Söz konusu müdürlük faaliyetlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına doğrudan bağlı olarak yürütecek.

Geçen dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı lisanslı depoculuk sistemine geçiş yapmıştı. Bu sistemle birlikte tarım ürünlerinin ticari araç olarak kullanılması ve değer kazandırılması hedeflenmişti. Açılması planlanan Ürün İhtisas Borsası ise sebze-meyve ticaretinin daha yakından takip edilmesini sağlayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de buna işaret ederek, “Hale giren her ürün sistem dahilinde üreticiden tüketicinin sofrasına gelene kadar takip altına alınmış olacak. Bu sistemle hem ürün miktarı hem de fiyat konusu çalışmaları daha sağlıklı yürütülecek” şeklinde konuştu. Bakan Tüfenkci Ürün İhtisas Borsasının faaliyet alanının tam olarak netleşmediğini; bölgesel, ulusal veya uluslararası olabileceğini ifade etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.