Ana SayfaEkonomiEPDK Kararını Verdi! 15 Şirket Lisans

EPDK Kararını Verdi! 15 Şirket Lisans

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Resmi Gazete ilanına göre kurum sektörde faaliyet gösteren 16 şirketin lisansını iptal ederken, 15 şirkete ise lisans verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun ilanı bu günkü Resmi Gazetede yayımlandı. Enerji piyasasının elektrik – petrol – doğalgaz – sıvılaştırılmış gaz alanlarında faaliyet gösteren 16 şirket hakkında lisans iptali kararı veren, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu piyasada faaliyet gösterecek 15 şirketin lisanslarını onayladı.

EPDK’nın Resmi Gazeteye bu gün verdiği ilanda lisans verilen şirketlerin elektrik ve OSB dağıtım alanlarında faaliyet göstereceği kaydedildi. Enerji piyasasının ifade edilen alanlarında faaliyet göstermek için kuruma başvuru yapan işletmelerden 9 tanesinin elektrik piyasasında faaliyet göstermek için başvuru yaptığı bildirildi. Kuruma başvuru yapan iki şirket ise OSB alanı için başvuru yaptı. Başvuru yapan şirketlere dağıtım lisanslarını verdiğini açıklayan EPDK, OSB alanında faaliyet gösterecek bir şirketin üretim lisansının yürürlüğe girdiğini duyurdu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu söz konusu şirketlere dağıtım lisanslarını verirken piyasada faaliyet göstermekte olan on şirketinse lisansını sonlandırdığını kaydetti. Alınan son kararlar ardından EPDK elektrik piyasasında faaliyet gösterecek toplamda 12 dağıtım şirketine lisans vermiş oldu.

Resmi Gazetedeki ilana göre EPDK doğalgaz piyasasında faaliyet gösterecek bir şirketin satış lisansı aldığını belirtti. Bir doğalgaz satış şirketine lisans veren EPDK, bir şirketin lisansını ise sonlandırdı. İlanda petrol piyasasında faaliyet gösterecek bir şirkete daha lisans verdiğini bildiren Kurum, petrol piyasasının madeni yağ alanında faaliyet halinde olan beş şirketin lisansını ise iptal ettiğini duyurdu. Bunların yanında kurum bir LPG dağıtım şirketine de lisans verdiğini kaydetti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.