Ana SayfaSigortaTrafik Sigortalarını Yenileme İmkanı

Trafik Sigortalarını Yenileme İmkanı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik sigortaları Ağustos ayında yüzde 142 oranında zamlanmış ve araç sahiplerini zor bir duruma sokmuştu. Yeni çıkan tasa ile bu poliçelerin iptal edilmesi ve daha uygun bir fiyata yeniden poliçe yapılma imkanı sağlanacak. Eski yasada yıllık poliçe bitmeden ya da araba satılmadan poliçe sonlandırma işlemi gerçekleştirilemezken yeni yasa ile bu hak araç sahiplerine tanınacak. 

Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yeni yasa 23 Eylül 2016 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak. Yasanın hazırlanış sürecinin 31 Ağustos 2016 tarihi olduğu belirtildi.

31 Ağustos tarihinde yayımlanan duyuru ile Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasının Sonlandırılmasına İlişkin tasarıda bir maddenin değiştiği belirtilmişti. Değişen bu maddenin poliçelerle ilgili düzenleme olduğu belirtildi. Yeni düzenlenen madde sayesinde yazın 1000 Türk lirası değerinde yapılmış olan poliçeler şimdi 600 Türk lirası karşılığında yapılacak. Araç sahiplerinin poliçelerini sınırlandırmalarıyla ilgili tüm yasaklar ortadan kalkacak ve poliçe istenildiği an iptal edilebilecek. 

3 Ay Süre Tanındı

Ağustos ayı ile birlikte 1000 Türk lirası olan poliçeler şimdi tekrardan indirime girdi. Araç sahipleri yeni yasa düzenlemesi ile pahalı olan poliçeyi iptal ederek daha ucuzunu yapabilecek. İkinci poliçe yaptırıldıktan sonra talep ile ilk yapılan poliçe iptal edilecek. Yeni poliçenin 600 TL olan değeri yeni yıl için geçerli olacak. İptal edilen poliçe sahipleri 1000 TL olan poliçe içinden kullanım süresini çıkartacak ve geri kalan ücreti araç sahibine iade edecek. Araç sahibi bu şekilde karlı çıkacak.

Bu yasa ile araç sahipleri poliçe vadesinden sonraki 3 ay içinde bu haklarını iki kere kullanabilme imkanına sahip olacak.

Kasko sigortası için de aynı olanağı yapma imkanı bulunacak. Kasko ve sigorta poliçesi tek bir vadede birleştirilebilecek. Kasko ve trafik poliçeleri bu yasa ile aynı gün ve aynı şirketten yapılabilecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.