Ana SayfaGündemOtomotiv İhracatı Büyüse De Pazar Daralıyor!

Otomotiv İhracatı Büyüse De Pazar Daralıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin ihracatına, büyümesine ve sanayi üretimine en çok katkı sağlayan otomotiv sektörünün iç pazarına ait yarıyıl karnesi belirlendi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından yayımlanan rapora göre, Ocak – Haziran dönemine ait olan bu karnede, Türkiye’de hafif olan ticari araç ve otomobil satışlarında geçen yıla nazaran 8.58 civarında bir daralma yaşanarak toplamda 401 bin 158 adet araç satışı gerçekleştirildiği bildirildi. 

2016 yılının 6 aylık döneminde toplamdaki otomotiv pazarı 438 bin 817 adet olarak gerçekleşmişti. İlk 6 ay içerisinde yaşanmış olan bu daralma, otomotiv sektörünün bir beklentisi olarak gelişti. Bunun nedeni ise, rekor satışların gerçekleştirilmiş olduğu 2016 yılının sonlarında yapılmış olan ÖTV artışı ve kurlarda yaşanan hareketliliğin 2017 yılı Pazar beklentilerini düşürmüş olmasıdır. Fakat Nisan ayında gerçekleştirilen halk oylamasının ardından belirsizliğin ortandan kalkmasıyla beraber özellikle son çeyrek zaman diliminde toplam pazarın yeniden canlanarak bu yılı 2016 seviyelerinde bitirmesi bekleniyor. Ayrıca Otomotiv Distribütörleri Derneği de, 2017 yılında otomotiv sektörü toplam pazarının 925 bin adet olarak tamamlayacağını öngörüyor.

2017 yılı Haziran ayında hafif ticari araç ve otomobil pazarının 83 bin 658 adet gerileyerek 91 bin 540 adet civarında olan 2016 yılı hafif ticari araç ve otomobil pazarının toplamına göre satışlar yüzde 8,61 oranında daralmış oldu. Bu yılın Haziran ayında satışlarda yaşanan daralmanın Ramazan ayı ve Bayram dolayısıyla olduğu ve durumun normal karşılandığı da bildirildi. Bu yılın Haziran ayında gerçekleştirilen satışlar, geçen yıla nazaran yüzde 6,96 oranında azalarak 66 bin 164 adet olarak gerçekleştirildi.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.