Ana SayfaGündemSistemde Sil Baştan! Bir Sınav Daha Kaldırılıyor!

Sistemde Sil Baştan! Bir Sınav Daha Kaldırılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bazı değişiklikler yaparak bir sınavın daha kaldırılacağını duyurdu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yardımcı doçentlik ünvanından doçentliğe geçiş aşamasında gerçekleştirilen sözlü sınav üzerinde çalışma yapmaya başladıklarını, yakın zamanda bu sınavın da kaldırılmasının hedeflendiğini, bu kapsamda tüm üniversitelere bir yazı gönderilip, görüşlerine başvurulduğu bilgisini paylaştı.

Üniversitelerin Bilgisine Başvuruldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, doçentlik sınavı ile alakalı, dünyanın diğer ülkelerinde uygulanan sistemin incelendiğini ifade etti. Adaylar tarafından yapılan şikayetler sonucunda bu çalışmaya başladıklarını ifade eden Saraç, üniversitelere konu ile alakalı bir metin gönderildiğini, konu ile alakalı görüşlerini talep ettiklerini ifade etti.

Sözli Sınav Kısmı Kalkabilir!

Üniversitelere gönderilen yazı hakkında bilgi veren Saraç, gönderilen yazıda, belirlenen kurul tarafından diğer ülkelerde uygulanan sistem gelişmelerini ve doçent adayları tarafından sunulan talepleri ilettiklerini, mevcut doçentlik süreci hakkında değerlendirme ve gerekli görülen düzenlemeler hakkında üniversitelerin bilgisine başvurulduğunu kaydetti.

6 Kasım’a Kadar Görüş Bildirilmesi Gerekli

Mevcut durum içerisinde doçentliğe geçiş aşamasında hem eser incelemesi, hem de sözlü sınav olmak üzere iki farklı aşamadan geçildiğini, eserlerin üniversiteler tarafından belirlenen kurul tarafından incelendiğini, bu aşamadan sonra da sözlü sınava alındığını belirten Saraç, üniversitelerde doçentlik sistemi ile alakalı unvan ve kadro atama süreçleri ile alakalı değerlendirme yapılması ile birlikte görüşlerin 6 Kasım 2017 tarihine kadar personel@yok.gov.tr adresine mail ortamında yazılı olarak gönderilmesinin talep edildiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.