Ana SayfaGündemRusya'da Bankacılık Sektörünü Hareketli Günler Bekliyor!

Rusya’da Bankacılık Sektörünü Hareketli Günler Bekliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakın kaynaklar, Avrupa ülkeleri tarafından gerçekleştirilen yaptırımlara karşı Putin’ine yakın olan bankalara kamu kaynaklarından destek verileceğini ifade ediyor.

Son dönemlerde Rusya’da bankacılık sektörü Avrupa ülkelerinin önemli yaptırımları ile karşı karşıya. Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakın kaynaklar ise, Rusya merkezli bankalardan Putin’e yakınlığı ile tanınanların kamu kaynakları vasıtası ile destekleneceğini ifade ederken, bu bankalara yakın dönemde bir vergi kolaylığının getirildiğini hatırlatıyor.

İki Bankaya Kamu Desteği!

Rusya bankacılık sektörünü oldukça yoğun bir gündem bekliyor. Yakın dönemde bankalara tanınan vergi kolaylığı sonrasında şimdi de yeni ayrıcalıklar tanınması için gündem oluşturuluyor. Bir rus gazetesinde yayınlanan habere göre Rusya Devlet Başkanu Putin’e, St. Petersburg dönemlerinden bu yana geçen süreçte yakın bir dost olarak bilinen isimlerin sahip olduğu CMP ve Rossiya Bankaları için, Rusya Başbakanı Medvedev tarafından verilen talimat doğrultusunda kamu kaynakları ile finanse edilmesi gündeme geldi.

Başbakan Medvedev tarafından verilen talimat sonrasında Yuri Kovalçuk, Nikolay Şamalovıy ve Gennadiy Timçenko’nun sahip olarak gözüktüğü Rossiya Bankası’na kamu bütçesi vasıtası ile kaynak yaratımı gündeme gelirken, aynı zamanda yine Başkan Putin’e yakınlığı ile tanınan CMP Bankası’na da sigorta primleri ve kamu şirketlerinin sahip olduğu işletme kaynaklarının yatırılması konusunda özel bir izin verilmesi gündemde.

Destek sunulması planlanan her iki bankanın batı ülkeleri tarafından uygulanan yaptırım listesinde olduğu bilinirken, Rusya aynı zamanda son 5 yıl içerisinde 350 farklı bankanın lisansını iptal ederek bankacılık sektöründe bir yeniden yapılanmaya gitmesi ile hatırlanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.