Ana SayfaGündemFibabanka 3. Çeyrek Bilançosunu Açıkladı

Fibabanka 3. Çeyrek Bilançosunu Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fibabanka üçüncü çeyreğin bitmesi ile birlikte Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a üçüncü çeyrek dönemine dair net kâr miktarını açıkladı.

Fibabanka 2017 yılının üçüncü çeyreğinin tamamlanması ile birlikte hem üçüncü çeyrek döneminin verilerini açıkladı, hem de bu verilerin geçmiş dönemler ile kıyaslanması açısından bilgi paylaşımında bulundu. Eylül ayı sonu itibariyle brüt kâr miktarının 137,8 milyar Türk Lirası’na ulaştığını ifade eden Fibabanka, vergilerin çıkartılması ile birlikte elde edilen net kâr miktarının 110,1 milyon Türk Lirası olduğunu paylaştı.

2016 yılının aynı dönemine oranla net kâr miktarında yüzde 34 oranında bir büyüme olduğunu ifade eden Fibabanka,  2016 yılında Eylül sonu verilerinde toplam kredilerin 10,2 milyar Türk Lirası olduğunu, yaşanan yüzde 39’luk artış ile birlikte 2017 yılı Eylül ayı sonunda bu rakamın 14,3 milyar Türk Lirası’na ulaştığını belirtti.

Fibabanka, dönem içerisinde sunulan kredilerin, toplam aktifler içerisindeki payının yüzde 76’ya yükseldiğini ifade ederken, dönem içerisindeki müşteri mevduatı toplam pasiflerin yüzde 59’unu oluşturduğunu ve bu rakamın da 11 milyar Türk Lirası’na ulaştığını belirtti.

Orta Ölçekli Banka Hedefine Uygun İlerleyiş!

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, 2017 yılının üçüncü çeyrek dönemine dair sonuçlardan oldukça memnun olduklarını, 2017 yılının genelinde büyümenin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini, Fibabanka’nın sahip olduğu ‘orta ölçekli banka’ hedefine uygun bir şekilde hareket edildiğini, dijitalleşme, ürün çeşitliliği artırma odağında çalışmaların devam ettiğini, ikinci çeyrek itibariyle Kredi Garanti Fonu teminatları eşliğinde KOBİ, ticari ve kurumsal kredi alanlarında önemli büyüme rakamları kaydedildiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.