Ana SayfaGündemYasal Takipteki Kredilerle İlgili Bilgiler Açıklandı!

Yasal Takipteki Kredilerle İlgili Bilgiler Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler raporunda açıklandığına göre yasal takipte olan KOBİ kredilerinin tutarı 25 milyar liraya çıktı. Gündem haberleri arasında yer alan bu raporda kullandırılan kredi tutarları da yer aldı.

KOBİ Kredileri 500 Milyara Yaklaştı

BDDK yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler Raporu’na göre bankalar tarafından kullandırılan KOBİ kredileri 2016 yılının sonunda 421 milyar lira iken, 2017 yılının altıncı ayının sonu itibariyle bu tutar 486 milyar liraya yükseldi. Aynı yılın eylül ayı sonunda KOBİ kredilerinin toplam tutarı 498 milyar lira oldu.

Orta Ölçekli İşletmelere 193 Milyar Kredi

Küçük ve orta ölçekli işletmeler olarak bilinen KOBİ’ler arasında en çok kredi kullanan kesim orta ölçekli şirketler oldu. 2015 yılında 155 milyar lira tutarında olan orta ölçekli şirketlerin kullandığı KOBİ kredileri 2016 yılında 171 milyar liraya yükselirken, bu tutar 2017 yılının haziran aynın sonu itibariyle 193.3 milyar lira oldu.

Küçük Ölçekli İşletmelere 163 Milyar Kredi

KOBİ’ler içinde olan küçük işletmelerin kullandığı KOBİ kredisi miktarı 2016 yılı boyunca 140 milyar lira oldu. Aynı kesime bankalar tarafından 2017 yılının ilk altı aylık döneminde kullandırılan KOBİ kredisi tutarı 163 milyar liraya yükseldi. Küçük işletmelerin kullandığı kredilerinin toplam tutarının bu yılın eylül ayı sonu itibariyle 163 milyar lirada kaldığı görüldü.

Mikro İşletme Kredileri Geriledi

Mikro işletmelerin kullandığı kredilerin toplamında 2017 yılının eylül ayında gerileme görüldü. 2016 yılında 110 milyar lira olan bu işletmelerin kullandığı toplam kredi tutarı 2017 yılının ilk altı ayının sonunda 129 milyar lira olurken, eylül ayının sonunda 127 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Yasal Takipteki Krediler 63 Milyar Lira

BDDK’nın yayınladığı rapora göre bankaların KOBİ’lere kullandığı ve ödenmemesinden dolayı yasal takibe düşen kredilerin toplam tutarı 2015 yılında 48 milyar lira, 2016 yılının sonunda 58 milyar lira iken, takipteki kredilerde 2017 yılında artış görüldü. 2017 yılının haziran ayında 61 milyar liraya, eylül ayının sonu itibariyle de 63 milyar liraya ulaştı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.