Ana SayfaGündemFitch Ratings Açıkladı: Türkiye Bankaları Yatırımcıların Radarında!

Fitch Ratings Açıkladı: Türkiye Bankaları Yatırımcıların Radarında!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, gelişmekte olan ülkelerde hizmet veren bankaların reytingleri üzerinde oluşan baskının 2017 yılı itibariyle azaldığı ifade edildi.

Fitch Ratings, bankaların üzerindeki küresel risk baskısı hakkında açıklamalarda bulundu. Gelişmekte olan ülkelerde hizmet veren bankaların reytingleri üzerinde yer alan baskının 2017 yılında azaldığını ifade eden açıklamada, aynı zamanda 2018 yılında gelişen ekonomik görünüm ve emtia fiyatlarında yaşanacanak dengelenmenin de yansımasıyla, bu baskının daha ılımlı bir seviyede devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Gelişmekte olan ülkelerde hizmet veren bankalar arasından negatif reyting seviyesine sahip olan bankaların, tüm bankalar içerisindeki payının 2017 yılının üçüncü çeyreği itibariyle yüzde 15 seviyesine kadar gerilediğini ifade eden Fitch Ratings, açıklamasında bu oranın 2016 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 33 seviyesinde olduğunu hatırlattı.

ABD’de Yatıırımcılarla Görüşme Yapıldı

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, gelişmekte olan piyasalar arasında yer alan Brezilya, Katar ve Nijerya’da yer alan bankacılık sistemleri için negatif görünüm değerlendirmesi yapıldığı vurgulanırken, ABD’de yer alan yatırımcılar ile yapılan görüşmelerde, özellikle Hindistan’da hizmet vermekte olan bankalar için yeniden sermayelendirme şeklinde atılan son adımlar ile sektöre olası etkilerin de bir gündem oluşturduğu ifade edildi. Yapılan yatırım görüşmelerinde, NAFTA görüşmelerinin Meksika’nın Katar’da yaşanan son gelişmelerin de Katar’ın bankacılık sisteminde yarattığı etkiler değerlendirildiği vurgulanırken, Rusya’daki bankacılık sektörü ile alakalı gelişmelerin de yakından takip edildiği, Brezilya’nın, Çin’in, Türkiye’nin ve Nijerya’nın bankalarının, yatırımcıların radarında önemli bir konumda olduğu ifade edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.