Ana SayfaGündemYeni Nesil Yazar Kasalara Geçiş 1 Ocak İtibariyle Zorunlu Oluyor!

Yeni Nesil Yazar Kasalara Geçiş 1 Ocak İtibariyle Zorunlu Oluyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılı itibariyle yeni nesil yazar kasalara geçiş zorunlu hale geliyor!

20 taneden az miktarda bilgisayar bağlantılı ödeme kaydedici cihazı olan ve cirosu 150 bin Türk Lirası’nın altında olan mükellefler, yıl sonuna kadar yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş yapmak zorundalar. Maliye Bakanlığı’nın 426 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile birlikte yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, yeni yıl ile birlikte zorunlu hale gelecek.

Mükelleflere kademeli bir geçiş takvimi olanağı sağlanmış, bu zaman zarfında yeni nesil cihazlara geçiş yapmaları talep edilmişti. Mükelleflere tanınan bu geçiş süresi 31.12.2017 tarihinde doluyor ve 01.01.2018 tarihi itibarıyla yeni nesil cihazlar artık zorunlu hale geliyor.

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları Kimler Kullanmak Zorunda?

Yeni nesil Ödeme Kaydedici Cihazları, cirosu 150 bin Türk Lirası’nın altında olan işletmeler kullanmak zorunda. Aynı zamanda 20 adetten az sayıda ödeme kaydedici cihaz kullanımında olan mükellefler de yeni nesil yazar kasalara, 2016 yılı Eylül ayında Başbakanlığa teslim edilen 483 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yapılan değişiklikler kapsamında geçiş yapmak zorunda kalacak.

2014 yılı satışlar ya da gayri safi iş hasılatı 150 bin Türk Lirası’ndan az olan tüm mükelleflere tanınan süre 1 Ocak tarihinde doluyor! 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle yeni nesil yazar kasalar, artık zorunlu hale gelecek. Bu tarihe kadar yazar kasalarını yenilemek zorunda olan işletme sahipleri, 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle yeni nesil yazar kasalara geçiş yapmamış olmaları halinde ise birtakım yaptırımlar ile karşılaşacaklar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.