Ana SayfaGündemKentsel Dönüşüm Kredisi Bekleyenler Müjde! Faiz Desteği Uzatıldı!

Kentsel Dönüşüm Kredisi Bekleyenler Müjde! Faiz Desteği Uzatıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kentsel dönüşüm kapsamında sahip oldukları evi yenilemek isteyen kişilere devlet tarafından uygulanan kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği için süre uzatma kararı alındı.

31 Aralık 2017 tarihinde sonlanması beklenen kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği için devlet 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Bu kapsamda 2018 yılı boyunca temin edilecek olan kentsel dönüşüm kredileri için faiz desteği devam edecek.

Süre 2019’a Uzatıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar doğrultusunda kentsel dönüşüm hak sahipleri tarafından bankalardan çekilen kentsel dönüşüm konut kredisi için 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre uzatma kararı alındı.

Hazine Müsteşarlığı tarafından gönderilen ilgili yazı sonrasında, kanun maddesi kapsamında 25 Aralık tarihinde karar alan Bakanlar Kurulu, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ı sonuca bağlayarak bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Faiz Desteği Sürecek!

Alınan karar doğrultusunda 6306 sayılı kanunda yer alan 4. Maddenin 11. Fıkrasında yer alan 31 Aralık 2017 tarihi, 31 Aralık 2018 olarak revize edildi. Bu revize sayesinde kentsel dönüşüm kapsamında konut kredisi kullanacak olan vatandaşlara devlet tarafından verilecek olan faiz desteği için 1 yıl daha uzatılmış oldu. Alınan bu karar 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olacak. Vatandaşlar 2018 yılı boyunca da kentsel dönüşüm hak sahipliğini kullanarak bankalardan avantajlı konut kredisi faiz oranları eşliğinde kredilerini temin edebilecekler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.