Ana SayfaGündemKommersant Yazdı! Denizbank 5.5 Milyar Dolara Satılabilir

Kommersant Yazdı! Denizbank 5.5 Milyar Dolara Satılabilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Denizbank’ın satışına ilişkin görüşmeler devam ederken, Rusya’daki gazetelerden Kommersant, bankanın 5,5 milyar dolar değerine satışa çıkabileceğini belirtti.

Kommersant’tan Denizbank Açıklaması! 5.5 Milyar Dolara Satılabilir!

Sberbank’ın Türkiye’deki iştiraki olan Denizbank’ın merkezi Dubai’de yer alan Emirates NBD adlı bankaya satışa ilişkin görüşmeler devam ediyor. Diğer taraftan ise söz konusu satışa ilişkin yeni bilgiler ile yeni fikirler gündeme gelmeye devam ediyor. Rusya’daki yayın hayatında faaliyet gösteren Kommersant adlı gazete ise konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yazılan habere göre, Denizbank’ın Sberbank tarafından Dabaili bankaya 5.5 milyar dolar değerine satılabilineceğini belirtti.

Emirates NBD Görüşmeleri Onayladı

Sberbank’ın yüzde 99,9’luk hissesinin bulunduğu ve sahip olduğu Denizbank’ın satışının yapılacağı gündeme gelmesi sonrasında talipler arasında adı geçen, hatta ve hatta en büyük talipli olan tanımlanan Dubaili banka Emirates NBD konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bu yılın ocak döneminde Emirates NBD tarafından yapılan açıklamaya göre, Denizbank’ın satışına ilişkin görüşmelere Emirates NBD ile Sberbank arasında başlandığı bildirilerek, söz konusu haberlerin doğruluğu onaylanmıştı.

Denizbank’ın Değeri Geçen Sene Ortalama 3,55 Milyar Dolardı

Bloomberg hesaplamaları değerlendirildiği zaman ise Sberbank, Denizbank hisselerinde sahip olduğu payın yani yüzde 99,9’luk kısmın satılması durumunda Sberbank’ın elde edeceği toplam gelir ortalama olarak 4,12 milyar dolara tekabül ediyor. Söz konusu verilere göre geçen yılın eylül döneminin sonu itibari ile bankanın değerinin ise yaklaşık olarak 3,44 milyar dolar olduğu gözlemlendi.

Bu yılın şubat döneminde Denizbank’ın satılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Sberbank CEO’su Herman Gref ise, bankayla ilgili çok avantajlı bir teklif aldıklarını fakat Türkiye’deki yaptırımlar ile birlikte rekabet ortamının zor olmasından ötürü teklifin zor olduğunu belirtmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.