Ana SayfaGündemAnnelere 30 Bine Kadar Maaş İmkanı Gelebilir

Annelere 30 Bine Kadar Maaş İmkanı Gelebilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet çalışan kadınlara yönelik vermiş olduğu desteği her geçen gün artırırken destek ödemelerinin 30 bine kadar yükselebileceği görüldü. 

Kadın istihdamını artırmak, kadınların çalışma hayatı içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu süreç içerisinde hükümet destekleri dikkat çekerken özellikle çalışma hayatı içerisinde çocuk yapan kadınların işten tamamen soyutlanmalarını engellemek için maddi ve manevi çeşitli imkanların tanınması dikkatlerden kaçmadı. Asgari ücretle çalışan bir annenin çocuk sahibi olması ile birlikte toplam 4856 lira ödeme aldığı görülürken 2500 lira maaş alan bir annenin alacağı yardım miktarı 8646 liraya kadar yükseliyor. 

Hükümet tarafından çalışan annelere 3 farklı ödeme yapılıyor. Hükümet tarafından verilen toplam destek miktarının almış oldukları maaş miktarına göre 30 bin liraya kadar çıkması planlanıyor. Bu desteklerin tamamı kadınların çalışma hayatı içerisinde daha fazla yer almasını sağlamak için gerçekleştiriliyor. Yapılan ödemeler arasında çocuk parası, doğum yardımı ve süt parası öne çıkan ayrıntılar arasında yer alıyor. 15 Mayıs 2015 tarihinden bu yana çocuk sahibi olan anneye yardım olarak çocuk parasının verilmesine karar verildi. Herhangi bir şart aramadan ilk çocuk için 300 lira ikinci çocuk için 400 lira ve son olarak üçüncü çocuk için 600 lira ödenmesine karar verildi. 

Yapılacak olan ödemelerin e devlet üzerinden şifreler ile sorgulanabileceği belirtiliyor. Süt parası olmak için 120 gün prim şartını doldurmak ve SSK’lı ya da Bağkur’lu olmak gerekiyor. Aksi takdirde süt yardımı parası sigortalı olan eşe veriliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.